Šťavnatá ryba s křupavou kůrkou, jedním tahem. Za dvacet minut večeříte!
Suroviny
bělomasá ryba
4
filety
(treska), každý cca 180g
kopr
svazek
malý, pouze nasekané lístky
sýr
100
g
měkký polotučný
krevety
200
g
mražené, vařené/syrové, rozmrazené
filo těsto
4
plátky
prodává Olympia/Greek society, těsto yufka (prodává Farah), nebo listové těsto
slunečnicový olej
2
ČL
při listovém těstě vynechte
parmazán
1
PL
jemně nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Rybu položte na nepřilnavý plech a dobře osolte a opepřete. Kopr se sýrem promíchejte v misce. Potom do směsi opatrně vmíchejte krevety, aby se nepolámaly. Opepřete a rozestřete rovnoměrně na rybu.
2
Pláty těsta, s výjimkou listového, potřete olejem a pak nakrájejte na silnější pruhy. Trochu je pomačkejte a položte na rybu. Posypte parmazánem a pečte deset minut, až bude ryba propečená a těsto křupavé a zlatavé (jestli jste použili syrové krevety, vyzkoušejte, jsou-li propečené). Podávejte se zelenými fazolkami, salátem podle vlastní chuti či s bramborami.