Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba pod těstem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2633 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 362 g
Tuky 42 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá ryba s křupavou kůrkou, jedním tahem. Za dvacet minut večeříte!

Související recepty

Suroviny

bělomasá ryba 4 filety
(treska), každý cca 180g
kopr svazek
malý, pouze nasekané lístky
sýr 100 g
měkký polotučný
krevety 200 g
mražené, vařené/syrové, rozmrazené
filo těsto 4 plátky
prodává Olympia/Greek society, těsto yufka (prodává Farah), nebo listové těsto
slunečnicový olej 2 ČL
při listovém těstě vynechte
jemně nastrouhaný
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Rybu položte na nepřilnavý plech a dobře osolte a opepřete. Kopr se sýrem promíchejte v misce. Potom do směsi opatrně vmíchejte krevety, aby se nepolámaly. Opepřete a rozestřete rovnoměrně na rybu.

2
Pláty těsta, s výjimkou listového, potřete olejem a pak nakrájejte na silnější pruhy. Trochu je pomačkejte a položte na rybu. Posypte parmazánem a pečte deset minut, až bude ryba propečená a těsto křupavé a zlatavé (jestli jste použili syrové krevety, vyzkoušejte, jsou-li propečené). Podávejte se zelenými fazolkami, salátem podle vlastní chuti či s bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín