0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
1.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9228 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 806 g
Tuky 358 g
Vláknina 142 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

jablko 600 g
krupicový cukr 200 g
mouka pšeničná hrubá 400 g
vejce 3 ks
vanilkový cukr 1 ks
skořice 2
vlašské ořechy hrst
rozinky hrst
olej 2
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
rum 5
pro namočení rozinek
čokoláda na vaření 100 g
máslo 120 g
rum 5

Rozinky překrojíme a namočíme v rumu. Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme rozinky i s rumem a umícháme. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme na 200 stupňů 30 - 45 min.

Máslo s čokoládou a rumem rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme do hladka. Upečený a vychladlý koláč zalejeme čokoládovou polevou a poprášíme strouhaným kokosem.

 

Autor: jirikrecek

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit