Rychlý jablkový koláč

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rychlý jablkový koláč

Hodnocení receptu
Průměr: 1.7 (3)
Do hodiny Velmi snadné

Suroviny

jablka 600 g
krupicový cukr 200 g
mouka pšeničná hrubá 400 g
vejce 3 ks
vanilkový cukr 1 ks
skořice 2
vlašské ořechy hrst
rozinky hrst
olej 2
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
rum 5
pro namočení rozinek
čokoláda na vaření 100 g
máslo 120 g
rum 5

Rozinky překrojíme a namočíme v rumu. Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme rozinky i s rumem a umícháme. Těsto rozetřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme na 200 stupňů 30 - 45 min.

Máslo s čokoládou a rumem rozpustíme ve vodní lázni a vymícháme do hladka. Upečený a vychladlý koláč zalejeme čokoládovou polevou a poprášíme strouhaným kokosem.

 

Autor: jirikrecek

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit