Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sádlové sušenky s rozinkami a vločkami
Sádlové sušenky s rozinkami a vločkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sádlové sušenky s rozinkami a vločkami

3.9/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Na cca 30 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6908 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 746 g
Tuky 362 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejspíš nic nedodá sušenkám takovou křehkost jako sádlo. A tyhle s voňavým kořením, rozinkami a vlašskými ořechy jsou žhavými kandidátkami na nový – nejen masopustní – hit!

Suroviny

+ navíc podle potřeby
mleté
mletá
sůl ¾ ČL
vepřové sádlo 250 ml
pořádně rozehřáté
voda 125 ml
teplá
vejce 3 ks
velká
rozinky 150 g
propláchnuté a okapané
nasakané nahrubo

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Do mísy prosejte mouku s kořením a solí. V jiné míse smíchejte vločky, cukr, rozehřáté sádlo, teplou vodu a jedlou sodu. Nechte stát asi minutu, pak vmíchejte vejce a následně prosáté sypké suroviny. Pokud by vám směs připadala řídká, přisypte ještě trochu mouky. Vmíchejte rozinky a ořechy podle chuti (část ořechů můžete odložit a posypat jimi sušenky až před pečením). Nechte 30 minut stát, aby vločky nabobtnaly.

2

Odebírejte po 1 vrchovaté lžíci těsta, namočenýma rukama jej zplošťujte a pokládejte s mírnými rozestupy na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 minut. Pokračujte do spotřebování těsta.

NĚCO NAVÍC
Těsto na sušenky můžete připravit i v robotu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...