0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s olejovou zálivkou a lupínky

Salát s olejovou zálivkou a lupínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s olejovou zálivkou a lupínky

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 686 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 30 g
Tuky 60 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přidat do salátu bramborové lupínky? Proč ne? Vnesou do něj překvapení a element křupavosti.

Suroviny

salát 1 bal
směs salátových listů
ředkvičky 1 svazek
na tenká kolečka
rajčata cherry 1 hrst
rozpůlená
okurka 0.5 ks
nakrájená na tenké plátky
bramborové lupínky 2 hrsti
smažené, solené (viz Něco navíc)
Na zálivku
hořčice dijonská 1 ČL
med 1 ČL
balzamico glaze 1 PL
balzamiková redukce
rostlinný olej 3 PL
zastudena lisovaný řepkový, sezamový nebo olivový olej

Postup

1

V míse promíchejte přísady na salát kromě lupínků.

2

V misce prošlehejte suroviny na zálivku. Salát pokapejte zálivkou, mírně protřeste. Rozdělte na 2 porce. Těsně před podáváním posypte lupínky.

NĚCO NAVÍC
Na domácí omyjte 200 g brambor varného typu C, nakrouhejte je na tenké plátky. Dejte na 10 minut do osolené vody, pak je vyndejte, osušte a po dávkách smažte v rostlinném oleji dokřupava. Nechte okapat na papírových utěrkách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit