Přidat do salátu bramborové lupínky? Proč ne? Vnesou do něj překvapení a element křupavosti.
Suroviny
salát
1
bal
směs salátových listů
ředkvičky
1
svazek
na tenká kolečka
rajčata cherry
1
hrst
rozpůlená
okurka
½
ks
nakrájená na tenké plátky
bramborové lupínky
2
hrsti
smažené, solené (viz Něco navíc)
Na zálivku
hořčice dijonská
1
ČL
med
1
ČL
balzamico glaze
1
PL
balzamiková redukce
rostlinný olej
3
PL
zastudena lisovaný řepkový, sezamový nebo olivový olej
Postup
1
V míse promíchejte přísady na salát kromě lupínků.
2
V misce prošlehejte suroviny na zálivku. Salát pokapejte zálivkou, mírně protřeste. Rozdělte na 2 porce. Těsně před podáváním posypte lupínky.
NĚCO NAVÍC
Na domácí omyjte 200 g brambor varného typu C, nakrouhejte je na tenké plátky. Dejte na 10 minut do osolené vody, pak je vyndejte, osušte a po dávkách smažte v rostlinném oleji dokřupava. Nechte okapat na papírových utěrkách.