Jakou polévku zvolit pro horké letní dny? Přece studenou! Ruská okroška je přesně to pravé, krásně vás ochladí a zasytí.
Suroviny
Postup
Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
Vejce uvařte natvrdo, nechte zchladnout, oloupejte a oddělte žloutky a bílky, bílky nakrájejte nadrobno.
Okurku nakrájejte na drobné kostičky a ředkvičky také, jednu můžete nakrájet na plátky na ozdobení. Jarní cibulku, kopr a mátu nakrájejte nadrobno. Vše dejte do misky, přidejte brambory a bílky, promíchejte a odložte do lednice.
Všechny ingredience na polévku dejte do mixéru, přidejte uvařené žloutky a citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti. Rozmixujte a dejte vychladit.
Směs brambor, bílků, zeleniny a bylinek rozdělte do misek a zalijte studenou polévkovou směsí. Ozdobte plátky ředkviček a snítkami kopru a máty a nakonec zakápněte olejem.
NĚCO NAVÍC
Brambory můžete použít i zbylé třeba od oběda, jen je nakrájejte na kostičky. Pokud jste je zapomněli uvařit předem, jednoduše je oloupejte, nakrájejte na kostičky, uvařte v osolené vodě doměkka, slijte a důkladně prolijte studenou vodou. Pak pokračujte podle receptu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé letní polévky(20 receptů )
- Jídelníček, který pomůže shodit přebytečná kila a zároveň dodá ztracenou energii (27 receptů )
- Studené polévky, které vás v horku osvěží a posílí vaši imunitu(17 receptů )
- Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh (59 receptů )