Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5278 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 525 g
Tuky 252 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si tuto chutnou svačinu třeba na výlet nebo na piknik. Nebudete se moci dočkat.

Suroviny

4 ks
telecí řízky, podle základního receptu
chleba 8 plátků
tmavý
majonéza
na plátky
vařená, na tenké plátky
prorostlá

Postup

1

Rozmrazte a usmažte 4 řízky. Nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce a pak je několikrát překrojte. Opečte v toustovači 8 plátků chleba (tmavého nebo i bílého).

2

Rozložte na pracovní plochu 4 plátky opečeného chleba, potřete je majonézou. Na ni rozdělte 2 rajčata nakrájená na plátky, 125 g vařené červené řepy, pokrájené na tenké plátky, 4 plátky prorostlé anglické slaniny, opražené v troubě na plechu dokřupava, řízky, rukolu a přiklopte zbývajícími plátky chleba.

Něco navíc: Majonézu můžete ochutit křenem nebo oblíbenou hořčicí. Kdo není příznivcem červené řepy, nahradí ji nakládanou okurkou a třeba jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...