Připravte si tuto chutnou svačinu třeba na výlet nebo na piknik. Nebudete se moci dočkat.
Suroviny
4
ks
telecí řízky, podle základního receptu
chleba
8
plátků
tmavý
majonéza
rajče
2
ks
na plátky
červená řepa
125
g
vařená, na tenké plátky
anglická slanina
4
plátky
prorostlá
Postup
1
Rozmrazte a usmažte 4 řízky. Nechte odsát přebytečný tuk na papírové utěrce a pak je několikrát překrojte. Opečte v toustovači 8 plátků chleba (tmavého nebo i bílého).
2
Rozložte na pracovní plochu 4 plátky opečeného chleba, potřete je majonézou. Na ni rozdělte 2 rajčata nakrájená na plátky, 125 g vařené červené řepy, pokrájené na tenké plátky, 4 plátky prorostlé anglické slaniny, opražené v troubě na plechu dokřupava, řízky, rukolu a přiklopte zbývajícími plátky chleba.
Něco navíc: Majonézu můžete ochutit křenem nebo oblíbenou hořčicí. Kdo není příznivcem červené řepy, nahradí ji nakládanou okurkou a třeba jarní cibulkou.