0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sicilské rajčatové pesto s ricottou

Sicilské rajčatové pesto s ricottou

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3424 kcal
Bílkoviny 146 g
Sacharidy 99 g
Tuky 267 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušená rajčata, kapary, sardelky, černé lesklé olivy a ricotta – to je prostě slunná Sicílie.

Suroviny

ricotta 250 g
parmazán 50 g
lze nahradit sýrem Gran Moravia
petrželka 1 hrst
hladkolistá
olivový olej panenský
česnek 2 stroužky
na plátky
ančovičky (konzerva) 2 ks
chilli paprička 1 špetka
sušená, drcená
kapary 2 ČL
olivy černé 1 hrst
např. řecké Fragata bez nálevu
sušená rajčata 8 ks
nakládaná

Postup

1

Na 4 lžících panenského olivového oleje opékejte minutu česnek, sardelové řezy a chilli.

2

Přidejte kapary, okapaná a nasekaná nakládaná sušená rajčata a míchejte další minutu.

3

Směs rozmixujte nebo utřete v hmoždíři s ricottou a parmazánem.

4

Vmíchejte nadrobno nasekané odpeckované olivy a petrželku. Je-li směs moc hustá, přidejte olivový olej.

NĚCO NAVÍC
Rajčata můžete nahradit 1–2 lžícemi dvakrát koncentrovaného italského rajského protlaku (doppio concentrato).

JAK POUŽÍT
Ze sicilského pesta můžete podle našeho receptu připravit pikantní těstoviny s chorizem. Chutnat vám bude i namazané na opečených plátcích ciabatty. Aromatické pesto můžete přidat do těstovin s konzervovaným tuňákem a fazolemi nebo podávat jako dip ke grilovaným jehněčím klobáskám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den,
vzhledem k obsahu ricotty bychom se delšímu skladování raději vyhnuli :-(. Možnou variantou by bylo udělat pesto bez ricotty a tu pak před použitím přimíchat, ale zatím jsme to takto netestovali. Ovšem v principu by to měla trvanlivost pesta lehce prodloužit. Nejlepší je ale stejně asi čerstvé ;-).

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit