Sicilské pesto s ricottou

Sicilské pesto s ricottou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1135 kcal
Bílkoviny 100 g
Cukr 17 g
Tuky 76 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Sušená rajčata, kapary, sardelky, černé lesklé olivy a ricotta – to je prostě slunná Sicílie.

Suroviny

ricotta 250 g
parmazán 50 g
lze nahradit Gran Moravia
petrželka hrst
olivový olej extra panenský
česnek 2 stroužky
na plátky
sardelky 2 ks
chilli paprička špetka
drcené
kapary 2 ČL
hrst
černé řecké olivy např. řecké Fragata bez nálevu
6 ks
nakládaná sušená rajčata
1 Na 4 lžících panenského olivového oleje opékejte minutu česnek, sardelové řezy a chilli. Přidejte kapary, okapaná a nasekaná nakládaná sušená rajčata a míchejte další minutu.

2 Směs rozmixujte nebo utřete v hmoždíři s ricottou a parmazánem. Vmíchejte nadrobno nasekané odpeckované olivy a petrželku. Je-li směs moc hustá, přidejte olivový olej.

NĚCO NAVÍC
Rajčata můžete nahradit 1–2 lžícemi dvakrát koncentrovaného italského rajského protlaku (doppio concentrato).

JAK POUŽÍT

Ze sicilského pesta můžete podle našeho receptu připravit pikantní těstoviny s chorizem. Chutnat vám bude i namazané na opečených plátcích ciabatty. Aromatické pesto můžete přidat do těstovin s konzervovaným tuňákem a fazolemi nebo podávat jako dip ke grilovaným jehněčím klobáskám.

Komentáře

Martina Zajícová

Dobrý den,
vzhledem k obsahu ricotty bychom se delšímu skladování raději vyhnuli :-(. Možnou variantou by bylo udělat pesto bez ricotty a tu pak před použitím přimíchat, ale zatím jsme to takto netestovali. Ovšem v principu by to měla trvanlivost pesta lehce prodloužit. Nejlepší je ale stejně asi čerstvé ;-).

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit