Sicilské pesto s ricottou

Sicilské pesto s ricottou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3442 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 99 g
Tuky 271 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sušená rajčata, kapary, sardelky, černé lesklé olivy a ricotta – to je prostě slunná Sicílie.

Suroviny

ricotta 250 g
parmazán 50 g
lze nahradit sýrem Gran Moravia
petrželka 1 hrst
hladkolistá
olivový olej panenský
česnek 2 stroužky
na plátky
sardelky 2 ks
chilli paprička 1 špetka
sušená, drcená
kapary 2 ČL
olivy černé 1 hrst
např. řecké Fragata bez nálevu
sušená rajčata 8 ks
nakládaná

1 Na 4 lžících panenského olivového oleje opékejte minutu česnek, sardelové řezy a chilli. Přidejte kapary, okapaná a nasekaná nakládaná sušená rajčata a míchejte další minutu.

2 Směs rozmixujte nebo utřete v hmoždíři s ricottou a parmazánem. Vmíchejte nadrobno nasekané odpeckované olivy a petrželku. Je-li směs moc hustá, přidejte olivový olej.

NĚCO NAVÍC
Rajčata můžete nahradit 1–2 lžícemi dvakrát koncentrovaného italského rajského protlaku (doppio concentrato).

JAK POUŽÍT
Ze sicilského pesta můžete podle našeho receptu připravit pikantní těstoviny s chorizem. Chutnat vám bude i namazané na opečených plátcích ciabatty. Aromatické pesto můžete přidat do těstovin s konzervovaným tuňákem a fazolemi nebo podávat jako dip ke grilovaným jehněčím klobáskám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den,
vzhledem k obsahu ricotty bychom se delšímu skladování raději vyhnuli :-(. Možnou variantou by bylo udělat pesto bez ricotty a tu pak před použitím přimíchat, ale zatím jsme to takto netestovali. Ovšem v principu by to měla trvanlivost pesta lehce prodloužit. Nejlepší je ale stejně asi čerstvé ;-).

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit