Díky švestkám a červenému vínu dostanete omáčku silné chuti.
Suroviny
sušené švestky
200
g
máslo
2
PL
kuřecí prsa
200
g
víno červené
100
ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo
40
g
těstoviny
320
g
sedani rigati
tymián
Postup
1
Pokrájené sušené švestky namočte na 10 minut do vody.
2
Na 2 lžících másla opečte 200 g kuřecích prsou, osolených a nakrájených na nudličky, a okapané švestky. Zalijte 100 ml červeného vína. Když se odpaří, přidejte sběračku drůbežího vývaru, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete a vařte ještě 3 minuty.
3
Smíchejte s těstovinami sedani rigati, uvařenými al dente, a 40 g másla. Ozdobte tymiánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů )