Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami
Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami

4.5/5 Počet hodnocení: 17
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2574 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 312 g
Tuky 89 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky švestkám a červenému vínu dostanete omáčku silné chuti.

Suroviny

sušené švestky 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
těstoviny 320 g
sedani rigati
tymián

Postup

1

Pokrájené sušené švestky namočte na 10 minut do vody.

2

Na 2 lžících másla opečte 200 g kuřecích prsou, osolených a nakrájených na nudličky, a okapané švestky. Zalijte 100 ml červeného vína. Když se odpaří, přidejte sběračku drůbežího vývaru, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete a vařte ještě 3 minuty.

3

Smíchejte s těstovinami sedani rigati, uvařenými al dente, a 40 g másla. Ozdobte tymiánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín