Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami

Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami

4.5/5 Počet hodnocení: 12
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2574 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 312 g
Tuky 89 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky švestkám a červenému vínu dostanete omáčku silné chuti.

Suroviny

sušené švestky 200 g
máslo 2 PL
muškátový oříšek
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 40 g
těstoviny 320 g
sedani rigati
tymián

1 Pokrájené sušené švestky namočte na 10 minut do vody.

2 Na 2 lžících másla opečte 200 g kuřecích prsou, osolených a nakrájených na nudličky, a okapané švestky. Zalijte 100 ml červeného vína. Když se odpaří, přidejte sběračku drůbežího vývaru, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete a vařte ještě 3 minuty.

3 Smíchejte s těstovinami sedani rigati, uvařenými al dente, a 40 g másla. Ozdobte tymiánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč