0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami

Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sedani rigati s kuřecím masem a sušenými švestkami

4.5 / 5. Počet hodnocení: 12
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2574 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 312 g
Tuky 89 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky švestkám a červenému vínu dostanete omáčku silné chuti.

Suroviny

sušené švestky 200 g
máslo 2 PL
kuřecí prsa 200 g
víno červené 100 ml
muškátový oříšek
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 40 g
těstoviny 320 g
sedani rigati
tymián

1 Pokrájené sušené švestky namočte na 10 minut do vody.

2 Na 2 lžících másla opečte 200 g kuřecích prsou, osolených a nakrájených na nudličky, a okapané švestky. Zalijte 100 ml červeného vína. Když se odpaří, přidejte sběračku drůbežího vývaru, špetku muškátového oříšku, osolte a opepřete a vařte ještě 3 minuty.

3 Smíchejte s těstovinami sedani rigati, uvařenými al dente, a 40 g másla. Ozdobte tymiánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit