Lehká a rychlá večeře inspirovaná asijskou kuchyní.
Suroviny
rýže vařená
2
hrnky
olivový olej extra panenský
2
PL
cibule
1
ks
žlutá, nasekaná
česnek
3
stroužky
na plátky
fazolky zelené
500
g
paprika červená
1
ks
na tenké proužky
krevety
1
bal
neloupané, vařené
sůl
pepř
petrželka
hrst
nasekaná
1Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Poté slijte vodu a rýži udržujte teplou. V pánvi wok rozpalte olej, na něj vhoďte cibuli a plátky česneku a opékejte tři až čtyři minuty doměkka, cibule by neměla zhnědnout.
2 Přihoďte fazolové lusky a papriku a nechte mírně změknout. Nakonec do pánve přidejte krevety, promíchejte, osolte a opepřete a pak vmíchejte uvařenou rýži. Servírujte ozdobené nasekanou petrželkou.