0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevetová rýže na česneku

Krevetová rýže na česneku

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1310 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 205 g
Tuky 31 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a rychlá večeře inspirovaná asijskou kuchyní.

Suroviny

rýže 2
předvařená
olivový olej extra panenský 2 PL
cibule 1 ks
žlutá, nasekaná
česnek 3 stroužky
na plátky
fazolky zelené 500 g
paprika červená 1 ks
na tenké proužky
krevety 1 bal
neloupané, vařené
sůl
pepř
petrželka hrst
nasekaná

Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Poté slijte vodu a rýži udržujte teplou. V pánvi wok rozpalte olej, na něj vhoďte cibuli a plátky česneku a opékejte tři až čtyři minuty doměkka, cibule by neměla zhnědnout. Přihoďte fazolové lusky a papriku a nechte mírně změknout. Nakonec do pánve přidejte krevety, promíchejte, osolte a opepřete a pak vmíchejte uvařenou rýži. Servírujte ozdobené nasekanou petrželkou.

Apetit magazín

Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit