Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krevetová rýže na česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krevetová rýže na česneku

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1260 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 179 g
Tuky 33 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a rychlá večeře inspirovaná asijskou kuchyní.

Související recepty

Suroviny

rýže vařená 2 hrnky
olivový olej extra panenský 2 PL
žlutá, nasekaná
česnek 3 stroužky
na plátky
fazolky zelené 500 g
na tenké proužky
krevety 1 bal
neloupané, vařené
sůl
pepř
petrželka hrst
nasekaná

Postup

1

Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Poté slijte vodu a rýži udržujte teplou. V pánvi wok rozpalte olej, na něj vhoďte cibuli a plátky česneku a opékejte tři až čtyři minuty doměkka, cibule by neměla zhnědnout.

2

Přihoďte fazolové lusky a papriku a nechte mírně změknout. Nakonec do pánve přidejte krevety, promíchejte, osolte a opepřete a pak vmíchejte uvařenou rýži. Servírujte ozdobené nasekanou petrželkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín