Snadné sušenky pro psy

Snadné sušenky pro psy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Na 20–25 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1896 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 176 g
Tuky 97 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I nejlepší přítel člověka si zaslouží jedlý dárek! Pozor dejte při výběru arašídového másla – čím přírodnější produkt, tím lépe. Ve složení nesmí být v žádném případě březový cukr neboli xylitol: pro psy je jedovatý!

 

Související recepty

Suroviny

mouka celozrnná 150 g
a trocha na podsypání
ovesné vločky 100 g
arašídové máslo 100 g
nesolené
kokosový olej 2 PL
vejce 1 ks

Mouku a vločky dejte do robotu a rozmixujte najemno, pak vsypte do mísy. Arašídové máslo a kokosový olej šetrně rozpusťte v rendlíku společně se 4 lžícemi vody, vlijte do mísy s moukou, přidejte rozšlehané vajíčko a zpracujte na těsto. Pokud je příliš suché a drolivé, přidejte trošku vody. Těsto nechte zcela vychladnout.

Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Těsto vyválejte na plát silný 3 mm, pokud se lepí, podsypte trochou mouky.

Vykrajovátkem vykrajujte z těsta tvary (nebo nařežte nožem na čtverečky) a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15–20 minut nebo dokud nejsou sušenky zlatavé.

Sušenky nechte úplně vychladnout, pak je skladujte ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží 2 týdny.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit