0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné sušenky pro psy

Snadné sušenky pro psy

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 20–25 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1896 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 176 g
Tuky 97 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I nejlepší přítel člověka si zaslouží jedlý dárek! Ve složení nesmí být v žádném případě březový cukr neboli xylitol: Pro psy je jedovatý! Vyhněte se i rozinkám.

 

Suroviny

mouka celozrnná 150 g
a trocha na podsypání
ovesné vločky 100 g
arašídové máslo 100 g
nesolené
kokosový olej 2 PL
vejce 1 ks

1Mouku a vločky dejte do robotu a rozmixujte najemno, pak vsypte do mísy. Arašídové máslo a kokosový olej šetrně rozpusťte v rendlíku společně se 4 lžícemi vody, vlijte do mísy s moukou, přidejte rozšlehané vajíčko a zpracujte na těsto. Pokud je příliš suché a drolivé, přidejte trošku vody. Těsto nechte zcela vychladnout.

2Troubu rozehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Těsto vyválejte na plát silný 3 mm, pokud se lepí, podsypte trochou mouky.

3Vykrajovátkem vykrajujte z těsta tvary (nebo nařežte nožem na čtverečky) a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15–20 minut nebo dokud nejsou sušenky zlatavé.

4Sušenky nechte úplně vychladnout, pak je skladujte ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží 2 týdny.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit