Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gratinovaní šneci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3008 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 123 g
Tuky 208 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud se šneky teprve začínáte, v této úpravě jim přijdete na chuť.

Suroviny

šneci 200 g
předvařené, mražené či v konzervě + 28 šnečí ulity (obojí v Cipě, Makru, Fruits de France)
např. Muškát
podlouhlá, nakrájená
česnek 3 stroužky
větší, pokrájené
tymián 2 snítky
sůl
pepř
zelený mletý
housky 2 ks
na plátky, s okrájenou kůrkou
na namočení pečiva (asi 200 ml)
změklé
máslo 150 g
bylinkové (viz Něco navíc)
strouhanka
z toustového chleba
sůl 500 g
hrubozrnná

Postup

1

Šnečí maso opláchněte, vložte do kastrolu a zalijte vínem. Přidejte šalotku, česnek, tymián a vařte půl hodiny, potom slijte.

2

Stáhněte z ohně a osolte. Pečivo zalijte mlékem. Žloutky vyšlehejte se změklým máslem a trochou soli do pěny. Šneky a všechnu zeleninu, se kterou se vařili, nasekejte na kousky nebo nahrubo rozmixujte. Pečivo důkladně vymačkejte a spojte s nasekanou šnečí směsí. Vmíchejte žloutky a dolaďte solí a pepřem.

3

Ulity opláchněte a osušte. Naplňte je kousek pod okraj a usaďte je na plech s vrstvou soli. Každou ulitu doplňte kouskem bylinkového másla a zlehka posypte strouhankou.

4

Zapečte 5 minut pod rozpáleným grilem. Pokud použijete horní gril v troubě, nechte ji pootevřenou. Podávejte na tácku či talířku na soli nebo ve šnečím příboru, počítejte zhruba s 5 –7 ulitami na porci.

NĚCO NAVÍC

Tácek či talíř na šneky má šest důlků. Šneci se drží speciálními kleštičkami a maso se nabírá malou dvouzubou vidličkou. Na bylinkové máslo vyšlehejte 125 g změklého másla s následujícími najemno nasekanými přísadami: hrstí hladkolisté petrželky, snítkou tymiánu, stroužkem česneku, malou šalotkou, lžičkou kaparů, sardelkou nebo trochou sardelové pasty, citronovou šťávou a kůrou. Máslo zabalte do fólie, utvořte váleček a zabalte do alobalu. Nechte ztuhnout v lednici.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...