0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2716 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 119 g
Tuky 194 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pokud se šneky teprve začínáte, v této úpravě jim přijdete na chuť.

Suroviny

šnek 200 g
předvařené, mražené či v konzervě + 28 ěnečí ulity (obojí v Cipě, Makru, Fruits de France)
víno bílé 250 ml
např Muškát
šalotka 2 ks
podlouhlá, nakrájená
česnek 3 stroužky
větší, pokrájené
tymián 2 snítky
sůl
pepř barevný
mletý
housky 2 ks
na plátky, s okrájenou kůrkou
mléko
na namočení pečiva( asi 200 ml)
žloutek 2 ks
a 1 lžíce změklé máslo
máslo 150 g
bylinkové (viz Něco navíc)
strouhanka
z toust. Chleba
sůl 500 g
hrubozrnná
1 Šnečí maso opláchněte, vložte do kastrolu a zalijte vínem. Přidejte šalotku, česnek, tymián a vařte půl hodiny, potom slijte.

2 Stáhněte z ohně a osolte. Pečivo zalijte mlékem. Žloutky vyšlehejte se změklým máslem a trochou soli do pěny. Šneky a všechnu zeleninu, se kterou se vařili, nasekejte na kousky nebo nahrubo rozmixujte. Pečivo důkladně vymačkejte a spojte s nasekanou šnečí směsí. Vmíchejte žloutky a dolaďte solí a pepřem.

3 Ulity opláchněte a osušte. Naplňte je kousek pod okraj a usaďte je na plech s vrstvou soli. Každou ulitu doplňte kouskem bylinkového másla a zlehka posypte strouhankou.

4 Zapečte 5 minut pod rozpáleným grilem. Pokud použijete horní gril v troubě, nechte ji pootevřenou. Podávejte na tácku či talířku na soli nebo ve šnečím příboru, počítejte zhruba s 5 –7 ulitami na porci.

NĚCO NAVÍC
  • Tácek či talíř na šneky má šest důlků. Šneci se drží speciálními kleštičkami a maso se nabírá malou dvouzubou vidličkou.
  • Na bylinkové máslo vyšlehejte 125 g změklého másla s následujícími najemno nasekanými přísadami: hrstí hladkolisté petrželky, snítkou tymiánu, stroužkem česneku, malou šalotkou, lžičkou kaparů, sardelkou nebo trochou sardelové pasty, citronovou šťávou a kůrou. Máslo zabalte do fólie, utvořte váleček a zabalte do alobalu. Nechte ztuhnout v lednici.

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit