0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gratinovaní šneci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3008 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 123 g
Tuky 208 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud se šneky teprve začínáte, v této úpravě jim přijdete na chuť.

Suroviny

šneci 200 g
předvařené, mražené či v konzervě + 28 šnečí ulity (obojí v Cipě, Makru, Fruits de France)
např. Muškát
šalotka 2 ks
podlouhlá, nakrájená
česnek 3 stroužky
větší, pokrájené
tymián 2 snítky
sůl
pepř
zelený mletý
housky 2 ks
na plátky, s okrájenou kůrkou
mléko
na namočení pečiva (asi 200 ml)
žloutek 2 ks
máslo 1 PL
změklé
máslo 150 g
bylinkové (viz Něco navíc)
strouhanka
z toustového chleba
sůl 500 g
hrubozrnná

1 Šnečí maso opláchněte, vložte do kastrolu a zalijte vínem. Přidejte šalotku, česnek, tymián a vařte půl hodiny, potom slijte.

2 Stáhněte z ohně a osolte. Pečivo zalijte mlékem. Žloutky vyšlehejte se změklým máslem a trochou soli do pěny. Šneky a všechnu zeleninu, se kterou se vařili, nasekejte na kousky nebo nahrubo rozmixujte. Pečivo důkladně vymačkejte a spojte s nasekanou šnečí směsí. Vmíchejte žloutky a dolaďte solí a pepřem.

3 Ulity opláchněte a osušte. Naplňte je kousek pod okraj a usaďte je na plech s vrstvou soli. Každou ulitu doplňte kouskem bylinkového másla a zlehka posypte strouhankou.

4 Zapečte 5 minut pod rozpáleným grilem. Pokud použijete horní gril v troubě, nechte ji pootevřenou. Podávejte na tácku či talířku na soli nebo ve šnečím příboru, počítejte zhruba s 5 –7 ulitami na porci.

NĚCO NAVÍC

  • Tácek či talíř na šneky má šest důlků. Šneci se drží speciálními kleštičkami a maso se nabírá malou dvouzubou vidličkou.
  • Na bylinkové máslo vyšlehejte 125 g změklého másla s následujícími najemno nasekanými přísadami: hrstí hladkolisté petrželky, snítkou tymiánu, stroužkem česneku, malou šalotkou, lžičkou kaparů, sardelkou nebo trochou sardelové pasty, citronovou šťávou a kůrou. Máslo zabalte do fólie, utvořte váleček a zabalte do alobalu. Nechte ztuhnout v lednici.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč