0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chleboví šneci s cibulovou náplní

Chleboví šneci s cibulovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chleboví šneci s cibulovou náplní

4.2 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné Na 16 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2495 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 378 g
Tuky 61 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé vlahé i po úplném vychladnutí. Klidně jich upečte několikanásobné množství, zabalené a v chladu vydrží i několik dní. Vykynuté je lze zamrazit a upéct později.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
mouka špaldová hladká 150 g
droždí 20 g
čerstvé
olivový olej 2 PL
třtinový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
petrželka 1 svazek
pažitka 1 svazek
cuketa 250 g
omyté
cibule červená 250 g
oloupaná
olivy černé 50 g
máslo 20 g
pepř
čerstvě mletý

1 Smíchejte oba druhy mouky, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, nalijte 250 ml teplé vody, olej, cukr a sůl. Zpracujte vařečkou nebo v robotu a pak nechte na teplém místě kynout na dvojnásobný objem, trvá to minimálně 40 minut.

2 Bylinky nasekejte, cibuli a cuketu nakrájejte nadrobno, olivy přepulte. V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm postupně cibuli a cuketu. Nakonec přimíchejte olivy, bylinky, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.

3 Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na tenčí plát, poklaďte ho cibulovou náplní a srolujte. Roládu nakrájejte na zhruba třícentimetrové špalíky. Posaďte je řezem na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut kynout; pak pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč