0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chleboví šneci s cibulovou náplní

Chleboví šneci s cibulovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chleboví šneci s cibulovou náplní

4.2/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné Na 16 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2495 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 378 g
Tuky 61 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé vlahé i po úplném vychladnutí. Klidně jich upečte několikanásobné množství, zabalené a v chladu vydrží i několik dní. Vykynuté je lze zamrazit a upéct později.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
mouka špaldová hladká 150 g
droždí 20 g
čerstvé
olivový olej 2 PL
třtinový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
petrželka 1 svazek
pažitka 1 svazek
cuketa 250 g
omyté
cibule červená 250 g
oloupaná
olivy černé 50 g
máslo 20 g
pepř
čerstvě mletý

1 Smíchejte oba druhy mouky, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, nalijte 250 ml teplé vody, olej, cukr a sůl. Zpracujte vařečkou nebo v robotu a pak nechte na teplém místě kynout na dvojnásobný objem, trvá to minimálně 40 minut.

2 Bylinky nasekejte, cibuli a cuketu nakrájejte nadrobno, olivy přepulte. V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm postupně cibuli a cuketu. Nakonec přimíchejte olivy, bylinky, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.

3 Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na tenčí plát, poklaďte ho cibulovou náplní a srolujte. Roládu nakrájejte na zhruba třícentimetrové špalíky. Posaďte je řezem na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut kynout; pak pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč