Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chleboví šneci s cibulovou náplní
Chleboví šneci s cibulovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chleboví šneci s cibulovou náplní

4.3/5 Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné Na 16 šneků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2495 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 378 g
Tuky 61 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jsou skvělé vlahé i po úplném vychladnutí. Klidně jich upečte několikanásobné množství, zabalené a v chladu vydrží i několik dní. Vykynuté je lze zamrazit a upéct později.

Suroviny

mouka špaldová hladká 150 g
čerstvé
olivový olej 2 PL
třtinový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
petrželka 1 svazek
pažitka 1 svazek
cuketa 250 g
omyté
oloupaná
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Smíchejte oba druhy mouky, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, nalijte 250 ml teplé vody, olej, cukr a sůl. Zpracujte vařečkou nebo v robotu a pak nechte na teplém místě kynout na dvojnásobný objem, trvá to minimálně 40 minut.

2

Bylinky nasekejte, cibuli a cuketu nakrájejte nadrobno, olivy přepulte. V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm postupně cibuli a cuketu. Nakonec přimíchejte olivy, bylinky, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.

3

Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na tenčí plát, poklaďte ho cibulovou náplní a srolujte. Roládu nakrájejte na zhruba třícentimetrové špalíky. Posaďte je řezem na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut kynout; pak pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...