Jsou skvělé vlahé i po úplném vychladnutí. Klidně jich upečte několikanásobné množství, zabalené a v chladu vydrží i několik dní. Vykynuté je lze zamrazit a upéct později.
Suroviny
Postup
Smíchejte oba druhy mouky, udělejte důlek a do něj rozdrobte droždí, nalijte 250 ml teplé vody, olej, cukr a sůl. Zpracujte vařečkou nebo v robotu a pak nechte na teplém místě kynout na dvojnásobný objem, trvá to minimálně 40 minut.
Bylinky nasekejte, cibuli a cuketu nakrájejte nadrobno, olivy přepulte. V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm postupně cibuli a cuketu. Nakonec přimíchejte olivy, bylinky, dochuťte solí a pepřem a dejte stranou.
Těsto vyválejte na pomoučněné ploše na tenčí plát, poklaďte ho cibulovou náplní a srolujte. Roládu nakrájejte na zhruba třícentimetrové špalíky. Posaďte je řezem na plech vyložený pečicím papírem a nechte 30 minut kynout; pak pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na září(4 recepty )