Tak trochu rizoto a tak trochu koprovka. Z obojího má to nejlepší! Voní po kopru, je krémové a smetanově jemné i lehce nakyslé.
Suroviny
máslo
3
PL
cibule
1
ks
velká, nakrájená nadrobno
špalda
1,5
hrnku
viz Něco navíc
vývar zeleninový
1
l
horký
krémový sýr
200
g
lučina
zakysaná smetana
180
g
sůl
podle chuti
pepř mletý
podle chuti
podle chuti
pesto
1
sklenka
koprové od Květuščiny zahrádky
bylinky
čerstvé, na ozdobení
Postup
1
V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli dosklovita. Přisypte špaldu a krátce ji opečte, přilijte vývar a zvolna vařte, aby špalda změkla a většina tekutiny se odvařila. Nakonec vmíchejte lučinu a zakysanou smetanu a prohřejte, už nevařte. Dochuťte solí, pepřem, případně i cukrem. Podávejte s koprovým pestem, ozdobené bylinkami.
NĚCO NAVÍC
Některé druhy pšenice se musí předem namáčet a jejich vaření trvá takřka hodinu, jiným stačí
30 minut. Při nákupu pozorně čtěte informace na obalech!