Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špaldoto s koprovým pestem

Špaldoto s koprovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špaldoto s koprovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2113 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 148 g
Tuky 138 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu rizoto a tak trochu koprovka. Z obojího má to nejlepší! Voní po kopru, je krémové a smetanově jemné i lehce nakyslé.

Suroviny

velká, nakrájená nadrobno
špalda 1,5 hrnku
viz Něco navíc
vývar zeleninový 1 l
horký
lučina
sůl
podle chuti
pepř mletý
podle chuti
podle chuti
pesto 1 sklenka
koprové od Květuščiny zahrádky
bylinky
čerstvé, na ozdobení

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli dosklovita. Přisypte špaldu a krátce ji opečte, přilijte vývar a zvolna vařte, aby špalda změkla a většina tekutiny se odvařila. Nakonec vmíchejte lučinu a zakysanou smetanu a prohřejte, už nevařte. Dochuťte solí, pepřem, případně i cukrem. Podávejte s koprovým pestem, ozdobené bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Některé druhy pšenice se musí předem namáčet a jejich vaření trvá takřka hodinu, jiným stačí
30 minut. Při nákupu pozorně čtěte informace na obalech!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč