Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špaldoto s koprovým pestem
Špaldoto s koprovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špaldoto s koprovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2113 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 148 g
Tuky 138 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak trochu rizoto a tak trochu koprovka. Z obojího má to nejlepší! Voní po kopru, je krémové a smetanově jemné i lehce nakyslé.

Suroviny

velká, nakrájená nadrobno
špalda 1,5 hrnku
viz Něco navíc
vývar zeleninový 1 l
horký
lučina
sůl
podle chuti
pepř mletý
podle chuti
podle chuti
pesto 1 sklenka
koprové od Květuščiny zahrádky
bylinky
čerstvé, na ozdobení

Postup

1

V hrnci rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli dosklovita. Přisypte špaldu a krátce ji opečte, přilijte vývar a zvolna vařte, aby špalda změkla a většina tekutiny se odvařila. Nakonec vmíchejte lučinu a zakysanou smetanu a prohřejte, už nevařte. Dochuťte solí, pepřem, případně i cukrem. Podávejte s koprovým pestem, ozdobené bylinkami.

NĚCO NAVÍC
Některé druhy pšenice se musí předem namáčet a jejich vaření trvá takřka hodinu, jiným stačí
30 minut. Při nákupu pozorně čtěte informace na obalech!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...