0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s brokolicovým pestem a mozzarellou

Salát s brokolicovým pestem a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s brokolicovým pestem a mozzarellou

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3371 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 296 g
Tuky 173 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstovinový salát je skvělým obědem do práce. Dobře se přenáší, nevyžaduje ohřívání a hlavně skvěle chutná. Navíc jsme si ověřili, že brokolicové pesto si získá i zaryté odpůrce této zeleniny.

Suroviny

my jsme použili půl růžice a část stonkové brokolice
olivový olej 150 ml
+ na pokapání
máta 5 snítek
lístky otrhané
rukola 2 hrsti
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
sůl
fusilli 350 g
těstoviny typu vřetena
natrhaná
piniové oříšky 1 hrst
nasucho opražené

Postup

1

Rozpalte grilovací pánev nebo gril. Brokolici nakrájejte na plátky o síle 1 cm, část celých růžiček a stonkovou brokolici (máte-li) dejte stranou a promíchejte s troškou oleje. Olejem potřete i plátky a ogrilujte postupně všechnu brokolici doměkka. Plátky nakrájejte a vložte do mixéru. Většinu mátových lístků nasekejte a vhoďte do mixéru. Přidejte hrst rukoly, kůru a šťávu z citronu, vlijte zbytek oleje, osolte a rozmixujte na pesto.

2

Těstoviny uvařte ve velkém množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu, slijte je a propláchněte studenou vodou. Do vlažných těstovin vmíchejte pesto, aby se pěkně obalily. Nandejte na servírovací talíř, přidejte mozzarellu, posypte odloženými kousky brokolice, lístky máty, zbytkem rukoly a piniovými oříšky. Sýr pokapejte olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč