Salát s brokolicovým pestem a mozzarellou

Salát s brokolicovým pestem a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s brokolicovým pestem a mozzarellou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3371 kcal
Bílkoviny 95 g
Cukr 296 g
Tuky 173 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstovinový salát je skvělým obědem do práce. Dobře se přenáší, nevyžaduje ohřívání a hlavně skvěle chutná. Navíc jsme si ověřili, že brokolicové pesto si získá i zaryté odpůrce této zeleniny.

Suroviny

brokolice 1 kg
my jsme použili půl růžice a část stonkové brokolice
olivový olej 150 ml
+ na pokapání
máta 5 snítek
lístky otrhané
rukola 2 hrsti
citron 1 ks
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
sůl
fusilli 350 g
těstoviny typu vřetena
mozzarella 1 ks
natrhaná
piniové oříšky 1 hrst
nasucho opražené

Postup

1

Rozpalte grilovací pánev nebo gril. Brokolici nakrájejte na plátky o síle 1 cm, část celých růžiček a stonkovou brokolici (máte-li) dejte stranou a promíchejte s troškou oleje. Olejem potřete i plátky a ogrilujte postupně všechnu brokolici doměkka. Plátky nakrájejte a vložte do mixéru. Většinu mátových lístků nasekejte a vhoďte do mixéru. Přidejte hrst rukoly, kůru a šťávu z citronu, vlijte zbytek oleje, osolte a rozmixujte na pesto.

2

Těstoviny uvařte ve velkém množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu, slijte je a propláchněte studenou vodou. Do vlažných těstovin vmíchejte pesto, aby se pěkně obalily. Nandejte na servírovací talíř, přidejte mozzarellu, posypte odloženými kousky brokolice, lístky máty, zbytkem rukoly a piniovými oříšky. Sýr pokapejte olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit