Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s brokolicovým pestem a mozzarellou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3371 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 296 g
Tuky 173 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstovinový salát je skvělým obědem do práce. Dobře se přenáší, nevyžaduje ohřívání a hlavně skvěle chutná. Navíc jsme si ověřili, že brokolicové pesto si získá i zaryté odpůrce této zeleniny.

Související recepty

Suroviny

my jsme použili půl růžice a část stonkové brokolice
olivový olej 150 ml
+ na pokapání
máta 5 snítek
lístky otrhané
rukola 2 hrsti
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
sůl
fusilli 350 g
těstoviny typu vřetena
natrhaná
piniové oříšky 1 hrst
nasucho opražené

Postup

1

Rozpalte grilovací pánev nebo gril. Brokolici nakrájejte na plátky o síle 1 cm, část celých růžiček a stonkovou brokolici (máte-li) dejte stranou a promíchejte s troškou oleje. Olejem potřete i plátky a ogrilujte postupně všechnu brokolici doměkka. Plátky nakrájejte a vložte do mixéru. Většinu mátových lístků nasekejte a vhoďte do mixéru. Přidejte hrst rukoly, kůru a šťávu z citronu, vlijte zbytek oleje, osolte a rozmixujte na pesto.

2

Těstoviny uvařte ve velkém množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu, slijte je a propláchněte studenou vodou. Do vlažných těstovin vmíchejte pesto, aby se pěkně obalily. Nandejte na servírovací talíř, přidejte mozzarellu, posypte odloženými kousky brokolice, lístky máty, zbytkem rukoly a piniovými oříšky. Sýr pokapejte olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...