Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 856 kcal
Bílkoviny 6 g
Cukr 43 g
Tuky 62 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně šťavnaté maso!

Suroviny

8 ks
kuřecí stehna horní
olivový olej
tortilla
k podávání
klínky limety k podávání
Na marinádu
1 ČL
mletý římský kmín
koriandr mletý 0.5 ČL
chilli sušené 1 špetka
sůl mořská
třtinový cukr 1 ČL
česnek 2 stroužek
drcený
100 ml
mexické pivo lze nahradit světlým pivem
tymián 2 ČL
1 ČL
oregánové lístky nasekané
Na avokádovou salsu
avokádo 2 ks
zralá, vypeckovaná, oloupaná, na kostičky
limetová šťáva
z jedné limety
olivový olej 1 PL
cibule červená 0.5 ks
malá, nadrobno, + jemné poružky k podávání
1 hrst
koriandrové lístky nahrubo
tabasco 3

1 Promíchejte přísady na marinádu a smíchejte s kuřetem (můžete ho opatrně vykostit). Marinujte alespoň 4 hodiny nebo ještě lépe přes noc. Pak ho vyjměte a pokapejte olejem. Grilujte zvolna, nejméně 10 minut po každé straně, až bude maso propečené i u kosti. Pak je přendejte na talíř, zakryjte volně alobalem a nechte 5 minut odpočívat.

2 Na salsu dejte avokádo do mísy, přelijte 2 lžícemi limetové šťávy a zlehka promíchejte. Přidejte olej, cibuli a koriandr, ochuťte tabascem, osolte a opepřete. Nechte 5 minut stát a pak podávejte s kuřetem. Nejlépe chutná kuře vykostěné, pokapané limetovou šťávou a zabalené do tortilly spolu s několika proužky červené cibule. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit