Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 856 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 43 g
Tuky 62 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně šťavnaté maso!

Suroviny

8 ks
kuřecí stehna horní
olivový olej
tortilla
k podávání
klínky limety k podávání
Na marinádu
1 ČL
mletý římský kmín
koriandr mletý 0.5 ČL
chilli sušené 1 špetka
sůl mořská
třtinový cukr 1 ČL
česnek 2 stroužek
drcený
100 ml
mexické pivo lze nahradit světlým pivem
tymián 2 ČL
1 ČL
oregánové lístky nasekané
Na avokádovou salsu
avokádo 2 ks
zralá, vypeckovaná, oloupaná, na kostičky
limetová šťáva
z jedné limety
olivový olej 1 PL
cibule červená 0.5 ks
malá, nadrobno, + jemné poružky k podávání
1 hrst
koriandrové lístky nahrubo
tabasco 3

1 Promíchejte přísady na marinádu a smíchejte s kuřetem (můžete ho opatrně vykostit). Marinujte alespoň 4 hodiny nebo ještě lépe přes noc. Pak ho vyjměte a pokapejte olejem. Grilujte zvolna, nejméně 10 minut po každé straně, až bude maso propečené i u kosti. Pak je přendejte na talíř, zakryjte volně alobalem a nechte 5 minut odpočívat.

2 Na salsu dejte avokádo do mísy, přelijte 2 lžícemi limetové šťávy a zlehka promíchejte. Přidejte olej, cibuli a koriandr, ochuťte tabascem, osolte a opepřete. Nechte 5 minut stát a pak podávejte s kuřetem. Nejlépe chutná kuře vykostěné, pokapané limetovou šťávou a zabalené do tortilly spolu s několika proužky červené cibule. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit