Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou
Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaná kuřecí stehna adobo s avokádovou salsou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2685 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 43 g
Tuky 208 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si báječeně šťavnaté kuřecí maso, které učiní vaši hostinu nezapomenutelnou!

Suroviny

horní
olivový olej
k podávání
klínky k podávání
Na marinádu
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr mletý ½ ČL
chilli sušené 1 špetka
sůl mořská
třtinový cukr 1 ČL
česnek 2 stroužky
drcený
ideálně mexické
tymián 2 ČL
lístky
oregano 1 ČL
Na avokádovou salsu
zralá, na kostičky
limetová šťáva
z 1 limety
olivový olej extra panenský 1 PL
nadrobno + jemné poružky k podávání
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky
tabasco 3 kapky

Postup

1

Promíchejte přísady na marinádu a smíchejte s kuřetem (můžete ho opatrně vykostit). Marinujte alespoň 4 hodiny nebo ještě lépe přes noc. Pak ho vyjměte a pokapejte olejem. Grilujte zvolna, nejméně 10 minut po každé straně, až bude maso propečené i u kosti. Pak je přendejte na talíř, zakryjte volně alobalem a nechte 5 minut odpočívat.

2

Na salsu dejte avokádo do mísy, přelijte 2 lžícemi limetové šťávy a zlehka promíchejte. Přidejte olej, cibuli a koriandr, ochuťte tabascem, osolte a opepřete. Nechte 5 minut stát a pak podávejte s kuřetem. Nejlépe chutná kuře vykostěné, pokapané limetovou šťávou a zabalené do tortilly spolu s několika proužky červené cibule.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín