Připravte si báječeně šťavnaté kuřecí maso, které učiní vaši hostinu nezapomenutelnou!
Suroviny
Postup
Promíchejte přísady na marinádu a smíchejte s kuřetem (můžete ho opatrně vykostit). Marinujte alespoň 4 hodiny nebo ještě lépe přes noc. Pak ho vyjměte a pokapejte olejem. Grilujte zvolna, nejméně 10 minut po každé straně, až bude maso propečené i u kosti. Pak je přendejte na talíř, zakryjte volně alobalem a nechte 5 minut odpočívat.
Na salsu dejte avokádo do mísy, přelijte 2 lžícemi limetové šťávy a zlehka promíchejte. Přidejte olej, cibuli a koriandr, ochuťte tabascem, osolte a opepřete. Nechte 5 minut stát a pak podávejte s kuřetem. Nejlépe chutná kuře vykostěné, pokapané limetovou šťávou a zabalené do tortilly spolu s několika proužky červené cibule.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Grilování v latinském rytmu: 19 receptů na letní gril(19 receptů )
- 16 božských receptů na gril(16 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- Grilovaná kuřecí stehna & křídla: 11 ověřených receptů(11 receptů )
- Tacos krok za krokem: Jednoduché mexické jídlo, které má mnoho obměn(21 receptů )
- 20x lahodné avokádo(20 receptů )