Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 151 g
Tuky 129 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslulé mexické jídlo z libovolného masa, které ale musí být předpisově nakrájené – na fajitas neboli na proužky. Ty se pak doplní karamelizovanou cibulí, pečenou paprikou i kořením a lahodnou směsí si pak každý naplní tolik tortill, kolik hrdlo ráčí – a zaručujeme, že jich nebude málo!

Suroviny

rostlinný olej 3 PL
na proužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
na tenká kolečka
česnek 4 stroužky
na plátky
červené, bez semínek, nadrobno
koriandr čerstvý 1 svazek
stonky nadrobno, lístky nahrubo
paprika mletá uzená 1 ČL
uzená paprika mletá
římský kmín 1 ČL
drcený
kůra a šťáva
Na guacamole
zralé
nadrobno
šťáva
koriandr čerstvý hrst
nasekaný
sůl
k podávání
rajčata cherry 200 g
vinný ocet bílý 1 PL
bílý
salsa
salsa kupovaná / podle jednoho z naših receptů
nastrouhaný

1 Ve větší pánvi rozpalte 2 lžíce oleje. Kuřecí proužky osolte, opepřete a zprudka opečte. Vyjměte z pánve na talíř.

2 Do uvolněné pánve vsypte cibuli, podlijte 150ml vody a na středním plameni za častého míchání vařte zhruba 15 minut, voda by se měla zcela odvařit. Ztlumte plamen, přilijte zbylý olej a cibuli ještě 30 minut za občasného míchání opékejte, aby zkaramelizovala.

3 Mezitím rozpalte gril a opečte na něm všechny papriky, aby popraskaly a slupka zčernala. (Nemáte-li gril, můžete je opéct i nad plamenem plynového hořáku.) Dejte je do mísy, zakryjte potravinářskou folií a nechte 10 minut zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semeníků a nakrájejte na proužky.

4 Na guacamole podélně přepulte avokáda, vyjměte pecky, vydlabejte do misky dužinu a vidličkou ji rozmačkejte nahrubo. Promíchejte se zbylými ingrediencemi a dolaďte podle chuti. Pecky vložte do misky ke guacamole a dejte stranou.

5 Ke zkaramelizované cibuli přidejte česnek, chilli, stonky koriandru a opečené kuře. Opékejte 5 minut, potom vsypte koření, nechte rozvonět a přidejte limetovou kůru a šťávu, papriky a vše prohřejte. Odstavte a vmíchejte lístky koriandru.

6 Rajčátka rozpulte a promíchejte s octem, tortilly prohřejte. Fajitas podávejte s připraveným guacamole, ochucenými rajčátky, prohřátými tortillami, zakysan- kou, salsou, sýrem a pálivou omáčkou.

Foto: Mike English
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč