0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Svíčková na smetaně s brusinkovou omáčkou

Svíčková na smetaně s brusinkovou omáčkou

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14534 kcal
Bílkoviny 1586 g
Sacharidy 494 g
Tuky 663 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

hovězí maso 3 kg
zadní
vývar hovězí 1.5 l
mražená zelenina 2
pod svíčkovou
špek 30
cibule 2 ks
pepř celý
sůl
bobkový list 5
nové koření
smetana ke šlehání 250 ml
cukr
citron
na ozdobení
brusinky
na ozdobení

Postup

1

Zpěníme cibulku, přidáme nakrájený špek, orestujeme, přidáme obě zeleniny a restujeme do měka a hněda.

2

V základu zprudka opčeme prošpikované maso a vše zalejeme vývarem.

3

Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vyříme cca 2 hodiny.

4

Po dvou hodinách vypneme odstavíme a necháme do druhého dne odležet.

5

Druhý den, vyjmeme maso a koření za studena lehce rozmixujeme, přidáme dvě lžíce brusinek a opet lehce promixujeme. POZOR - NE do hladka.

 
6

Přivedeme k varu, přidáme 2 až 3 lžíce cukru a šťávu z citrónu. Povaříme,....

 
7

Trochu hladké mouky rozmícháme ve smeteně a vlejeme do omáčky, opět povaříme a necháme odstát.

Autor: mates175

Apetit magazín

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...

Obchod Apetit