Suroviny
hovězí maso
3
kg
zadní
vývar hovězí
1,5
l
mražená zelenina
2
pod svíčkovou
špek
30
cibule
2
ks
pepř celý
sůl
smetana ke šlehání
250
ml
cukr
na ozdobení
na ozdobení
Postup
1
Zpěníme cibulku, přidáme nakrájený špek, orestujeme, přidáme obě zeleniny a restujeme do měka a hněda.
2
V základu zprudka opčeme prošpikované maso a vše zalejeme vývarem.
3
Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vyříme cca 2 hodiny.
4
Po dvou hodinách vypneme odstavíme a necháme do druhého dne odležet.
5
Druhý den, vyjmeme maso a koření za studena lehce rozmixujeme, přidáme dvě lžíce brusinek a opet lehce promixujeme. POZOR - NE do hladka.
6
Přivedeme k varu, přidáme 2 až 3 lžíce cukru a šťávu z citrónu. Povaříme,....
7
Trochu hladké mouky rozmícháme ve smeteně a vlejeme do omáčky, opět povaříme a necháme odstát.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com