Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Svíčková na smetaně s brusinkovou omáčkou

Svíčková na smetaně s brusinkovou omáčkou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14534 kcal
Bílkoviny 1586 g
Sacharidy 494 g
Tuky 663 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

zadní
vývar hovězí 1,5 l
mražená zelenina 2
pod svíčkovou
pepř celý
sůl
cukr
na ozdobení
na ozdobení

Postup

1

Zpěníme cibulku, přidáme nakrájený špek, orestujeme, přidáme obě zeleniny a restujeme do měka a hněda.

2

V základu zprudka opčeme prošpikované maso a vše zalejeme vývarem.

3

Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a vyříme cca 2 hodiny.

4

Po dvou hodinách vypneme odstavíme a necháme do druhého dne odležet.

5

Druhý den, vyjmeme maso a koření za studena lehce rozmixujeme, přidáme dvě lžíce brusinek a opet lehce promixujeme. POZOR - NE do hladka.

 
6

Přivedeme k varu, přidáme 2 až 3 lžíce cukru a šťávu z citrónu. Povaříme,....

 
7

Trochu hladké mouky rozmícháme ve smeteně a vlejeme do omáčky, opět povaříme a necháme odstát.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: mates175

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte české vánoční zvyky a tradice?

Vánoce si každý spojuje s něčím jiným: někdo cítí vůni perníčků právě vytažených z trouby, jiný si představí třpytivá světýlka na stromečku, nebo třeba vzpomene na ty vtipné okamžiky, kdy se rodina snaží zjistit, kdo tajně ujídá cukroví. Co...