Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s kapustou, kozím sýrem a slaninou

Těstoviny s kapustou, kozím sýrem a slaninou

4.4/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2077 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 223 g
Tuky 92 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
I když kapusta nepatří mezi vaši oblíbenou zeleninu, v tomto jídle je úžasná. Zkuste ji s kozím sýrem, anglickou slaninou a parmazánem.

Suroviny

těstoviny 400 g
penne
kapusta 200 g
nakrájená, očištěná
nasekané
střední, nasekaná
strouhaný k podávání, nemusí být
sůl

Postup

1
1 Těstoviny vařte v osolené vodě, na poslední dvě minuty přidejte kapustu, slijte a uchovejte přitom trochu vody. Mezitím nasucho opečte slaninu dokřupava v nepřilnavé pánvi. Slaninu vyjměte, tuk až na cca 1 lžičku slijte. Jemně na ní opečte cibuli doměkka.

2 Přisypte těstoviny a kapustu, vmíchejte slaninu a kozí sýr. Pokud je směs příliš suchá, přidejte odloženou vodu. Chcete-li, podávejte s parmazánem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

01.06.2010 15:03
Neobvyklá kombinácia, ale sú vážne skvelé. Namiesto kozieho syra dávam 250g nivového pomazánkového masla.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...