Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos s ochucenou strouhankou a čočkou se špenátem
Losos s ochucenou strouhankou a čočkou se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos s ochucenou strouhankou a čočkou se špenátem

3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2511 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 270 g
Tuky 73 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvyklá kombinace lososa a čočky vás dostane!

Suroviny

česnek 2 stroužky
1 nasekaný nahrubo, 1 na tenké plátky
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nahrubo
kůra a klínky k podávání
celozrnné
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 2 filety
á 150 až 200 g
olivový olej 2 PL
nebo polníček
čočka 1 konzerva
podle chuti

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Hrubě nasekaný stroužek česneku rozsekejte tyčovým mixérem nebo v robotu s většinou petrželky, citronovou kůrou a pečivem. Osolte a opepřete.

2

Lososa osolte a opepřete a pak na filety rozdělte a přitiskněte ochucenou strouhanku. Položte strouhankou vzhůru do zapékací misky nebo na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte 1 lžící oleje a pečte v troubě 15–20 minut, aby se ryba propekla a strouhanka zezlátla.

3

V menší pánvi na mírném ohni opékejte na zbývajícím oleji plátky česneku 1–2 minuty. Vsypte špenát a čočku, promíchejte, zesilte oheň a nechte špenát zavadnout a čočku prohřát. Vmíchejte crème fraîche či zakysanou smetanu a smetanový křen. Podle chuti dosolte a dopepřete.

4

Směs z pánve rozdělte na talíře. Na ni položte lososa, posypte zbývající petrželkou a podávejte s citronem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč