Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zapékané kuře s kadeřávkem

Zapékané kuře s kadeřávkem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3585 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 144 g
Tuky 292 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře pečené v jednom pekáčku zkrátka nemají chybu. Tahle je navíc krásně barevná, sytá a především lahodná...

Suroviny

kadeřávek 100 g
nakrájený nadrobno, lze nahradit kapustou
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
nastrouhaná kůra z poloviny, druhá rozkrájená na 4 klínky k podávání
mascarpone 4 PL
česnek 2 stroužek
drcený
4 ks
kuřecí prsní řízek
anglická slanina 4 plátek
velký, lze nahadit 8 malými plátky
pastinák 500 g
lze nahradit petrželí, oloupaný a nakrájený na špalíčky
cibule 1 ks
červená, velká, rozpůlená a nakrájená na klínky
batáty 2 ks
oloupané a nakrájené na plátky
olivový olej 2 PL
petržel 1 hrst
hladkolistá

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou povařte kadeřávek doměkka, zhruba 4 minuty. Pak ho v cedníku propláchněte pod tekoucí studenou vodou, vyždímejte rukama a zpracujte v robotu s citronovou kůrou, mascarpone, česnekem a solí a pepřem podle chuti.

2 Kuřecí prsní řízky podélně prořízněte, abyste vytvořili kapsy, a naplňte je kadeřávkovou směsí. Potom je obalte plátky slaniny.

3 Na plechu nebo v pekáčku promíchejte zeleninu s olejem. Navrch posaďte připravené maso a pečte 20–25 minut (podle velikosti kuřecích řízků). Zeleninu v půlce opatrně promíchejte. Pak vyzkoušejte, zda je maso propečené, a pokud ano, odložte ho na talíř a volně zakryjte alobalem.

4 Zeleninu pečte ještě 10 minut, promíchejte s nasekanou petrželkou a podávejte k masu, doplněnou klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit