Zapékané kuře s kadeřávkem

Zapékané kuře s kadeřávkem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3585 kcal
Bílkoviny 82 g
Cukr 144 g
Tuky 292 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře pečené v jednom pekáčku zkrátka nemají chybu. Tahle je navíc krásně barevná, sytá a především lahodná...

Suroviny

kadeřávek 100 g
nakrájený nadrobno, lze nahradit kapustou
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
nastrouhaná kůra z poloviny, druhá rozkrájená na 4 klínky k podávání
mascarpone 4 PL
česnek 2 stroužek
drcený
4 ks
kuřecí prsní řízek
anglická slanina 4 plátek
velký, lze nahadit 8 malými plátky
pastinák 500 g
lze nahradit petrželí, oloupaný a nakrájený na špalíčky
cibule 1 ks
červená, velká, rozpůlená a nakrájená na klínky
batáty 2 ks
oloupané a nakrájené na plátky
olivový olej 2 PL
petržel 1 hrst
hladkolistá

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou povařte kadeřávek doměkka, zhruba 4 minuty. Pak ho v cedníku propláchněte pod tekoucí studenou vodou, vyždímejte rukama a zpracujte v robotu s citronovou kůrou, mascarpone, česnekem a solí a pepřem podle chuti.

2 Kuřecí prsní řízky podélně prořízněte, abyste vytvořili kapsy, a naplňte je kadeřávkovou směsí. Potom je obalte plátky slaniny.

3 Na plechu nebo v pekáčku promíchejte zeleninu s olejem. Navrch posaďte připravené maso a pečte 20–25 minut (podle velikosti kuřecích řízků). Zeleninu v půlce opatrně promíchejte. Pak vyzkoušejte, zda je maso propečené, a pokud ano, odložte ho na talíř a volně zakryjte alobalem.

4 Zeleninu pečte ještě 10 minut, promíchejte s nasekanou petrželkou a podávejte k masu, doplněnou klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit