0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékané kuře s kadeřávkem

Zapékané kuře s kadeřávkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékané kuře s kadeřávkem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4102 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 162 g
Tuky 296 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře pečené v jednom pekáčku zkrátka nemají chybu. Tahle je navíc krásně barevná, sytá a především lahodná...

Suroviny

kadeřávek 100 g
nakrájený nadrobno, lze nahradit kapustou
sůl
pepř
čerstvě mletý
citron 1 ks
nastrouhaná kůra z poloviny, druhá poloviny rozkrájená na 4 klínky k podávání
mascarpone 4 PL
česnek 2 stroužky
drcené
kuřecí prsa 4 ks
anglická slanina 4 plátky
velké, lze nahadit 8 malými plátky
pastinák 500 g
oloupaný a nakrájený na špalíčky, lze nahradit petrželí
cibule červená 1 ks
velká, rozpůlená a nakrájená na klínky
batáty 3 ks
oloupané a nakrájené na plátky
olivový olej 2 PL
petržel 1 hrst
hladkolistá

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou povařte kadeřávek doměkka, zhruba 4 minuty. Pak ho v cedníku propláchněte pod tekoucí studenou vodou, vyždímejte rukama a zpracujte v robotu s citronovou kůrou, mascarpone, česnekem a solí a pepřem podle chuti.

2 Kuřecí prsní řízky podélně prořízněte, abyste vytvořili kapsy, a naplňte je kadeřávkovou směsí. Potom je obalte plátky slaniny.

3 Na plechu nebo v pekáčku promíchejte zeleninu s olejem. Navrch posaďte připravené maso a pečte 20–25 minut (podle velikosti kuřecích řízků). Zeleninu v půlce opatrně promíchejte. Pak vyzkoušejte, zda je maso propečené, a pokud ano, odložte ho na talíř a volně zakryjte alobalem.

4 Zeleninu pečte ještě 10 minut, promíchejte s nasekanou petrželkou a podávejte k masu, doplněnou klínky citronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit