
Zapékané kuře s kadeřávkem
Večeře pečené v jednom pekáčku zkrátka nemají chybu. Tahle je navíc krásně barevná, sytá a především lahodná...
Ingredience
- 100g kadeřávku nebo kapusty, nakrájené nadrobno
- sůl a čerstvě mletý pepř
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu a ta půlka citronu pak rozkrájená na 4 klínky k podávání
- 4 lžíce mascarpone
- 2 stroužky česneku, drcené
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 velké plátky (nebo 8 malých) anglické slaniny
- 500g pastináku nebo petržele, oloupaných a nakrájených na špalíčky
- 1 velká červená cibule, rozpůlená a nakrájená na klínky
- 2–3 batáty, oloupané a nakrájených na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst hladkolisté petrželky
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou povařte kadeřávek doměkka, zhruba 4 minuty. Pak ho v cedníku propláchněte pod tekoucí studenou vodou, vyždímejte rukama a zpracujte v robotu s citronovou kůrou, mascarpone, česnekem a solí a pepřem podle chuti.
2 Kuřecí prsní řízky podélně prořízněte, abyste vytvořili kapsy, a naplňte je kadeřávkovou směsí. Potom je obalte plátky slaniny.
3 Na plechu nebo v pekáčku promíchejte zeleninu s olejem. Navrch posaďte připravené maso a pečte 20–25 minut (podle velikosti kuřecích řízků). Zeleninu v půlce opatrně promíchejte. Pak vyzkoušejte, zda je maso propečené, a pokud ano, odložte ho na talíř a volně zakryjte alobalem.
4 Zeleninu pečte ještě 10 minut, promíchejte s nasekanou petrželkou a podávejte k masu, doplněnou klínky citronu.
Přidat komentář