Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem

Nehltejte, i když to k tomu svádí. K těmto knedlíkům ani nebudete potřebovat maso... Výborné jsou jen tak pokapané máslem a s parmazánem.

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Středoevropská

Ingredience

    • 125 g soleného másla, nasekaného 
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno 
    • mořská sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • 3 čerstvá vejce
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 500 g bílého chleba, den starého nakrájeného na 1cm kostky 
    • 100 g strouhaného sýra gruyère 
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 300 g mladého (baby) špenátu, spařeného, vymačkaného a nasekaného
    • 3 lžíce mléka
    • hobliny parmazánu na posypání

Příprava jídla

V rendlíku na malém plameni rozehřejte 2/3 másla a opékejte na něm cibuli dosklovita. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.

V míse smíchejte vejce, špetku muškátového oříšku, chleba, sýr gruyère, mouku, opečenou cibuli, špenát a mléko a vypracujte měkké těsto. Přilijte ještě mléko, pokud je to potřeba. 

3 Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Vařte je v dostatečném množství vroucí osolené vody 8–12 minut. Sceďte a rozdělte do nahřátých talířů. Posypte strouhaným parmazánem. Zbylé máslo zprudka zahřejte v kastrůlku, až zpění a lehce zhnědne. Pokapejte knedlíčky a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC 
Příště můžete do těsta přidat pokrájenou slaninu.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát fatuš

Zapečená brokolice s chlebem a slaninou

Salát panzanella

Pizza bagety

Toskánská rajčatovo-chlebová polévka

30 špenátových receptů

Přidat komentář