0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s bylinkovými knedlíčky

Kuře s bylinkovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s bylinkovými knedlíčky

4.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4054 kcal
Bílkoviny 248 g
Sacharidy 451 g
Tuky 78 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Během pečení se v hrnci propojí chutě slaniny, cibule, hub a vína a z obyčejného kuřete se stane dokonalý pokrm. Nejlépe chutná druhý den!

Suroviny

kuřecí prsa 6 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
olivový olej 3 PL
cibule 3 ks
slanina 200 g
prorostlá
česnek 3 stroužky
mouka pšeničná hladká 3 PL
žampiony portobello 300 g
bobkový list 2 ks
rybízový džem 2 PL
pomerančová kůra 3
proužky
vývar kuřecí 300 ml
víno červené 300 ml

1 Kuřecí prsní řízky osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. V zapékacím hrnci rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opečte na něm maso. Pak ho vyndejte.

2 Snižte plamen a na olej vhoďte 3 cibule, na měsíčky, 200 g prorostlé slaniny, na kostičky, a opékejte 5 až 8 minut. Přidejte 3 stroužky česneku, na plátky, zaprašte 3 lžícemi hladké mouky a pečte minutu. Přidejte 300 g žampionů portobelo, na kousky, 2 bobkové listy, 2 lžíce rybízové či šípkové marmelády, 3 proužky pomerančové kůry, 300 ml kuřecího vývaru a 300 ml červeného vína.

3 Přiveďte k varu, do hrnce vraťte kuře, přiklopte a dejte na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Před koncem pečení masa připravte bylinkové knedlíčky. Smíchejte 100 g hladké mouky, 100 g strouhanky z čerstvého toustového chleba, lžíci hrubozrnné hořčice a 140 g másla. Pak přidejte po 2 lžicích sekaného tymiánu a petrželky, 2 vejce, sůl a pepř.

4 Vyválejte šest knedlíčků, přidejte je do hrnce ke kuřeti a přiklopené pečte dalších dvacet minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

Vendula Borková

Na sobotní oběd jsem tuto "novinku" vyzkoušela. A byla to dobrota. MŇAM!!

Vladislava Hořovská

Báječné jídlo vonící po pomerančích. Lepší je druhý den.

Dobrá žena

Vyzkoušeno - vynikající. Příště vyzkouším s hovězím masem (kuřecí prsa byla moc suchá) a místo pomeranče kůru z naložených citronů :)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit