Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s bylinkovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4054 kcal
Bílkoviny 248 g
Sacharidy 451 g
Tuky 78 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Během pečení se v hrnci propojí chutě slaniny, cibule, hub a vína a z obyčejného kuřete se stane dokonalý pokrm. Nejlépe chutná druhý den!

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
slanina 200 g
prorostlá
česnek 3 stroužky
žampiony portobello 300 g
rybízový džem 2 PL
vývar kuřecí 300 ml

Postup

1

Kuřecí prsní řízky osolte, opepřete a poprašte hladkou moukou. V zapékacím hrnci rozpalte 3 lžíce olivového oleje a opečte na něm maso. Pak ho vyndejte.

2

Snižte plamen a na olej vhoďte 3 cibule, na měsíčky, 200 g prorostlé slaniny, na kostičky, a opékejte 5 až 8 minut. Přidejte 3 stroužky česneku, na plátky, zaprašte 3 lžícemi hladké mouky a pečte minutu. Přidejte 300 g žampionů portobelo, na kousky, 2 bobkové listy, 2 lžíce rybízové či šípkové marmelády, 3 proužky pomerančové kůry, 300 ml kuřecího vývaru a 300 ml červeného vína.

3

Přiveďte k varu, do hrnce vraťte kuře, přiklopte a dejte na 40 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Před koncem pečení masa připravte bylinkové knedlíčky. Smíchejte 100 g hladké mouky, 100 g strouhanky z čerstvého toustového chleba, lžíci hrubozrnné hořčice a 140 g másla. Pak přidejte po 2 lžicích sekaného tymiánu a petrželky, 2 vejce, sůl a pepř.

4

Vyválejte šest knedlíčků, přidejte je do hrnce ke kuřeti a přiklopené pečte dalších dvacet minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Komentáře

09.11.2015 10:45

Vyzkoušeno - vynikající. Příště vyzkouším s hovězím masem (kuřecí prsa byla moc suchá) a místo pomeranče kůru z naložených citronů :)

27.10.2015 17:58

absolútna lahôdka, oplatí sa uvariť

21.03.2010 10:02
Báječné jídlo vonící po pomerančích. Lepší je druhý den.
14.03.2010 19:48
Nevíte prosím, zda by to šlo i v pomalém hrnci? Děkuji.
13.03.2010 12:37
Na sobotní oběd jsem tuto "novinku" vyzkoušela. A byla to dobrota. MŇAM!!

Apetit magazín