Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 264 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 11 g
Tuky 19 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

jogurt bílý 1 kelímek
česnek 2 stroužky
máta 10 lístků
olivový olej 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbyde vymačkaná kulička o průměru asi 5-7cm)

2

V misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (mám rád poměr 1 okurka : 1 kelímek)

3

Přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky / kelímek, nebo dle ctěné vaší imprese)

4

Přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru

5

Přidejte tak asi 10-15 na jemňulinko nasekaných mátových lístečků

6

Přidejte polévkovou lžíci vymačkané citronové šťávy

7

Přilejte štědrou dávku kvalitního olivového oleje (dejme tomu tři polévkové lžíce)

8

Opepřete drceným pepřem a osolte a všechno postupně dokonečna promíchejte

9

Před podáváním připravte do misek nebo talířků (a vychlaďte v ledničce) s olivou nebo snítkou kopru. Podáváme s jakýkoliv bílým chlebem


Hlavní finty: řecký jogurt, vymačkat okurku, hodně okurky v poměru k jogurtu, kopr&máta a nešetřit olivovým olejem.

Foto ilustrační, zdroj: Pexel.com

Autor: magdikp

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...