Suroviny
Postup
Mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbyde vymačkaná kulička o průměru asi 5-7cm)
V misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (mám rád poměr 1 okurka : 1 kelímek)
Přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky / kelímek, nebo dle ctěné vaší imprese)
Přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru
Přidejte tak asi 10-15 na jemňulinko nasekaných mátových lístečků
Přidejte polévkovou lžíci vymačkané citronové šťávy
Přilejte štědrou dávku kvalitního olivového oleje (dejme tomu tři polévkové lžíce)
Opepřete drceným pepřem a osolte a všechno postupně dokonečna promíchejte
Před podáváním připravte do misek nebo talířků (a vychlaďte v ledničce) s olivou nebo snítkou kopru. Podáváme s jakýkoliv bílým chlebem
Hlavní finty: řecký jogurt, vymačkat okurku, hodně okurky v poměru k jogurtu, kopr&máta a nešetřit olivovým olejem.
Foto ilustrační, zdroj: Pexel.com