0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1158 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 103 g
Tuky 64 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

zelí kysané 400 g
brambory 300 g
cibule 1 ks
máslo
mouka pšeničná hladká 1 PL
mléko 50 ml
sůl
pepř
kmín
bobkový list
nové koření

Postup

1

Do většího hrnce dáme vařit zelí i s nálevem a hrnkem vody, ve druhém, s osolenou vodou a kmínem, na kostičky pokrájené brambory.

2

Do hrnce se zelím přidáme ještě několik bobkových listů a pár kuliček nového koření. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme je i s vodou do většího hrnce k zelí.

3

Orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a na kolečka nakrájenou klobásu.

4

V troše mléka rozkvedláme lžíci mouky, vlijeme do hrnce a důkladně rozmícháme.

5

Pak přidáme osmaženou cibulku, klobásu a slaninu. Za občasného míchání necháme probublávat asi čtvrt hodiny.

6

Nakonec odstavíme z plotýnky a dochutíme zakysanou smetanou, případně solí a pepřem.

Autor: colin

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč