Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1158 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 103 g
Tuky 64 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Valašská kyselica potěší milovníky hustých polévek. Je z kysaného zelí, brambor a také v ní nesmí chybět dobrá klobása. Zkrátka nejlepší recept na sychravé podzimní dny, kdy se potřebujete zahřát na těle i duši. Tato zelná polévka je bez hub, ale na nich přeci jen trváte, přidejte je. O to víc bude kyselica sytější a získá další chuťový rozměr.

Postup

1

Do většího hrnce dejte vařit zelí i s nálevem a hrnkem vody. Ve druhém uvařte v osolené vodě s kmínem na kostičky pokrájené brambory.

2

Do hrnce se zelím přidejte ještě několik bobkových listů a pár kuliček nového koření. Když jsou brambory skoro měkké, přidejte je i s vodou do většího hrnce k zelí.

3

Na másle orestujte na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a na kolečka nakrájenou klobásu.

4

V troše mléka rozkvedlejte lžíci mouky, vlijte do hrnce a důkladně rozmíchejte.

5

Pak přidejte osmaženou cibulku, klobásu a slaninu. Za občasného míchání nechte probublávat asi čtvrt hodiny.

6

Nakonec odstavte z plotýnky a dochuťte zakysanou smetanou, případně solí a pepřem.

Autor: colin

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...