Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapustnica se sušenými švestkami

Kapustnica se sušenými švestkami

3.8/5 Počet hodnocení: 29
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2793 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 236 g
Tuky 155 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní, přímo královská polévka!

Suroviny

uzená
zelí kysané 500 g
česnek 4 stroužky
sušené švestky 50 g
papriková
pepř celý 4 kuličky
nové koření 4 kuličky
smetana 150 ml
rozmíchaná s 1 lžící hladké mouky na zahuštění
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Dobře omyté uzené dejte vařit do asi litru a půl vlažné vody.

2

Zelí sceďte a vymačkejte, ale nálev uchovejte na závěrečné dochucení. Zelí nakrájejte a po dvaceti minutách je přidejte k masu.

3

Pak přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a na mírném plameni vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.

4

Smetanu s moukou v hrnku promíchejte vidličkou. Na pánvičce rozpusťte máslo a zpěňte na něm papriku – její chuť se tím rozvine a polévka získá ještě lákavější barvu.

5

Pak kapustnici zahustěte smetanou s moukou, přidejte osmahnutou papriku a ještě 15 až 20 minut povařte.

6

Maso pokrájejte na úhledné kousky, vraťte do polévky, dochuťte solí, pepřem a lákem ze zelí. Podávejte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč