Kapustnica se sušenými švestkami

Kapustnica se sušenými švestkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2619 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 236 g
Tuky 134 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní, přímo královská polévka!

Suroviny

plec 300 g
uzená
zelí kysané 500 g
cibule 2 ks
česnek 4 stroužky
sušené švestky 50 g
klobása 1 ks
papriková
pepř celý 4 kuličky
nové koření 4 kuličky
bobkový list 2 ks
smetana 150 ml
rozmíchaná s 1 lžící hladké mouky na zahuštění
máslo 1 PL
paprika sladká 1 ČL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Dobře omyté uzené dejte vařit do asi litru a půl vlažné vody.

2

Zelí sceďte a vymačkejte, ale nálev uchovejte na závěrečné dochucení. Zelí nakrájejte a po dvaceti minutách je přidejte k masu.

3

Pak přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a na mírném plameni vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.

4

Smetanu s moukou v hrnku promíchejte vidličkou. Na pánvičce rozpusťte máslo a zpěňte na něm papriku – její chuť se tím rozvine a polévka získá ještě lákavější barvu.

5

Pak kapustnici zahustěte smetanou s moukou, přidejte osmahnutou papriku a ještě 15 až 20 minut povařte.

6

Maso pokrájejte na úhledné kousky, vraťte do polévky, dochuťte solí, pepřem a lákem ze zelí. Podávejte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit