Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapustnica se sušenými švestkami

Kapustnica se sušenými švestkami

3.8/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2793 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 236 g
Tuky 155 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní, přímo královská polévka!

Suroviny

uzená
zelí kysané 500 g
česnek 4 stroužky
sušené švestky 50 g
papriková
pepř celý 4 kuličky
nové koření 4 kuličky
smetana 150 ml
rozmíchaná s 1 lžící hladké mouky na zahuštění
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Dobře omyté uzené dejte vařit do asi litru a půl vlažné vody.

2

Zelí sceďte a vymačkejte, ale nálev uchovejte na závěrečné dochucení. Zelí nakrájejte a po dvaceti minutách je přidejte k masu.

3

Pak přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a na mírném plameni vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.

4

Smetanu s moukou v hrnku promíchejte vidličkou. Na pánvičce rozpusťte máslo a zpěňte na něm papriku – její chuť se tím rozvine a polévka získá ještě lákavější barvu.

5

Pak kapustnici zahustěte smetanou s moukou, přidejte osmahnutou papriku a ještě 15 až 20 minut povařte.

6

Maso pokrájejte na úhledné kousky, vraťte do polévky, dochuťte solí, pepřem a lákem ze zelí. Podávejte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín