Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (24)
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2091 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 236 g
Tuky 101 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slavnostní, přímo královská polévka!

Suroviny

300 g
uzená plec
zelí kysané 500 g
cibule 2 ks
česnek 4 stroužky
sušené švestky 50 g
klobása 1 ks
papriková
pepř celý 4 kuličky
nové koření 4 kuličky
bobkový list 2 ks
smetana 150 ml
rozmíchaná s 1 lžící hladké mouky na zahuštění
máslo 1 PL
paprika sladká 1 ČL
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1 Dobře omyté uzené dejte vařit do asi litru a půl vlažné vody. Zelí sceďte a vymačkejte, ale nálev uchovejte na závěrečné dochucení. Zelí nakrájejte a po dvaceti minutách je přidejte k masu. Pak přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a na mírném plameni vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.
 

2Smetanu s moukou v hrnku promíchejte vidličkou. Na pánvičce rozpusťte máslo a zpěňte na něm papriku – její chuť se tím rozvine a polévka získá ještě lákavější barvu. Pak kapustnici zahustěte smetanou s moukou, přidejte osmahnutou papriku a ještě 15 až 20 minut povařte.
 

3Maso pokrájejte na úhledné kousky, vraťte do polévky, dochuťte solí, pepřem a lákem ze zelí. Podávejte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit