
Variace na ukrajinský boršč
Boršč na Ukrajině podávají se škvarky, zkuste to taky!
Ingredience
- 300 g červené řepy, oloupané a na sirky
- 200 g brambor, oloupaných a na kousky
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 velká mrkev, nastrouhaná nahrubo
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 lžíce rajského protlaku
- cca 250 g bílého zelí, na nudličky
- 400 g konzerva červených fazolí, scezená a propláchnutá
- zakysaná smetana a 3 lžíce nasekaného kopru k podávání
- 500 g hovězí oháňky, hrudí či žeber
- 1 cibule, oloupaná, ale v celku
- 1 bobkový list + sůl a čerstvě mletý pepř
NA VÝVAR
Příprava jídla
1 Přísady na vývar zalijte v hrnci 2,5 litru vody, zlehka osolte a opepřete, přiklopte, přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni aspoň 2 hodiny, aby maso změklo. Občas seberte pěnu. Pak vyjměte cibuli a maso a do vývaru přidejte řepu a brambory, pořádně osolte a opepřete a zvolna vařte 30 minut od znovudosažení varu.
2 Mezitím rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli a mrkev a za stálého míchání opékejte na středním ohni 5–7 minut, až mrkev změkne a (skoro) začne karamelizovat. Přidejte nakrájenou papriku a rajský protlak a pár minut míchejte, aby se protlak vypekl, ale nic nepřipálilo. Pak obsah pánve přesuňte do hrnce k vývaru. Z kostí oberte zchladlé maso, nakrájejte a vraťte do polévky. Nakonec vsypte zelí a fazole a vařte cca 7 minut. Podávejte se zakysanou smetanou a koprem, solí a pepřem.
Přidat komentář