0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Variace na ukrajinský boršč

Variace na ukrajinský boršč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Variace na ukrajinský boršč

4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2818 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 240 g
Tuky 119 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Boršč na Ukrajině podávají se škvarky, zkuste to taky!

Suroviny

oloupaná, na sirky
oloupané, na kousky
slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
paprika červená 1 ks
na proužky
rajčatový protlak 2 PL
na nudličky
konzerva, scezené, propláchnuté
kopr 3 PL
nasekaný, k podávání
Na vývar
oháňka 500 g
lze nahradit hrudím nebo žebry
cibule 1 ks
oloupaná, v celku
bobkový list 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Přísady na vývar zalijte v hrnci 2,5 litru vody, zlehka osolte a opepřete, přiklopte, přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni aspoň 2 hodiny, aby maso změklo. Občas seberte pěnu. Pak vyjměte cibuli a maso a do vývaru přidejte řepu a brambory, pořádně osolte a opepřete a zvolna vařte 30 minut od znovudosažení varu.

2 Mezitím rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli a mrkev a za stálého míchání opékejte na středním ohni 5–7 minut, až mrkev změkne a (skoro) začne karamelizovat. Přidejte nakrájenou papriku a rajský protlak a pár minut míchejte, aby se protlak vypekl, ale nic nepřipálilo. Pak obsah pánve přesuňte do hrnce k vývaru. Z kostí oberte zchladlé maso, nakrájejte a vraťte do polévky. Nakonec vsypte zelí a fazole a vařte cca 7 minut. Podávejte se zakysanou smetanou a koprem, solí a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč