Boršč na Ukrajině podávají se škvarky, zkuste to taky!
Suroviny
1 Přísady na vývar zalijte v hrnci 2,5 litru vody, zlehka osolte a opepřete, přiklopte, přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni aspoň 2 hodiny, aby maso změklo. Občas seberte pěnu. Pak vyjměte cibuli a maso a do vývaru přidejte řepu a brambory, pořádně osolte a opepřete a zvolna vařte 30 minut od znovudosažení varu.
2 Mezitím rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli a mrkev a za stálého míchání opékejte na středním ohni 5–7 minut, až mrkev změkne a (skoro) začne karamelizovat. Přidejte nakrájenou papriku a rajský protlak a pár minut míchejte, aby se protlak vypekl, ale nic nepřipálilo. Pak obsah pánve přesuňte do hrnce k vývaru. Z kostí oberte zchladlé maso, nakrájejte a vraťte do polévky. Nakonec vsypte zelí a fazole a vařte cca 7 minut. Podávejte se zakysanou smetanou a koprem, solí a pepřem.