Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Variace na ukrajinský boršč

Boršč na Ukrajině podávají se škvarky, zkuste to taky!

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT3H
Vaření 3:00
Polévka

Ingredience

    • 300 g červené řepy, oloupané a na sirky
    • 200 g brambor, oloupaných a na kousky
    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 velká mrkev, nastrouhaná nahrubo
    • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
    • 2 lžíce rajského protlaku
    • cca 250 g bílého zelí, na nudličky
    • 400 g konzerva červených fazolí, scezená a propláchnutá
    • zakysaná smetana a 3 lžíce nasekaného kopru k podávání

    NA VÝVAR

    • 500 g hovězí oháňky, hrudí či žeber
    • 1 cibule, oloupaná, ale v celku
    • 1 bobkový list + sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Přísady na vývar zalijte v hrnci 2,5 litru vody, zlehka osolte a opepřete, přiklopte, přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni aspoň 2 hodiny, aby maso změklo. Občas seberte pěnu. Pak vyjměte cibuli a maso a do vývaru přidejte řepu a brambory, pořádně osolte a opepřete a zvolna vařte 30 minut od znovudosažení varu.

2 Mezitím rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli a mrkev a za stálého míchání opékejte na středním ohni 5–7 minut, až mrkev změkne a (skoro) začne karamelizovat. Přidejte nakrájenou papriku a rajský protlak a pár minut míchejte, aby se protlak vypekl, ale nic nepřipálilo. Pak obsah pánve přesuňte do hrnce k vývaru. Z kostí oberte zchladlé maso, nakrájejte a vraťte do polévky. Nakonec vsypte zelí a fazole a vařte cca 7 minut. Podávejte se zakysanou smetanou a koprem, solí a pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gulášová polévka

Chowder s treskou

Barmská kuřecí polévka s nudlemi

Rajčatová polévka s plněnými těstovinami

REKLAMA

Přidat komentář