Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Variace na ukrajinský boršč
Variace na ukrajinský boršč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Variace na ukrajinský boršč

2.4/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2818 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 240 g
Tuky 119 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Boršč na Ukrajině podávají se škvarky, zkuste to taky!

Suroviny

oloupaná, na sirky
oloupané, na kousky
slunečnicový olej 2 PL
nadrobno
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
na proužky
na nudličky
konzerva, scezené, propláchnuté
kopr 3 PL
nasekaný, k podávání
Na vývar
lze nahradit hrudím nebo žebry
oloupaná, v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Přísady na vývar zalijte v hrnci 2,5 litru vody, zlehka osolte a opepřete, přiklopte, přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni aspoň 2 hodiny, aby maso změklo. Občas seberte pěnu. Pak vyjměte cibuli a maso a do vývaru přidejte řepu a brambory, pořádně osolte a opepřete a zvolna vařte 30 minut od znovudosažení varu.

2

Mezitím rozehřejte v pánvi olej, vsypte cibuli a mrkev a za stálého míchání opékejte na středním ohni 5–7 minut, až mrkev změkne a (skoro) začne karamelizovat. Přidejte nakrájenou papriku a rajský protlak a pár minut míchejte, aby se protlak vypekl, ale nic nepřipálilo. Pak obsah pánve přesuňte do hrnce k vývaru. Z kostí oberte zchladlé maso, nakrájejte a vraťte do polévky. Nakonec vsypte zelí a fazole a vařte cca 7 minut. Podávejte se zakysanou smetanou a koprem, solí a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...