Vegetariánský boršč

Vegetariánský boršč

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (31)
Do 20 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2299 kcal
Bílkoviny 51 g
Cukr 292 g
Tuky 101 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý oběd či večeře, která hraje všemi barvami, je výživná a chutná!

Suroviny

brambory 6 ks
oloupané
mrkev 2 ks
očištěné
červená řepa 2 ks
oloupané
kapusta 0.5 ks
malá (zelí)
bobkový list 1 ks
3 ks
hřebíčky
nové koření 3 kuličky
5 PL
rajčatová šťáva
cukr 1 PL
citronová štáva
z 1 citronu
smetana ke šlehání 250 ml
petrželka
na posypání
Na nočky
mouka pšeničná hrubá 4 PL
sůl
vejce 1 ks

1 Dejte vařit 1,5 litru vody, osolte ji a vhoďte do ní nakrájené brambory, mrkev, červenou řepu a kapustu či zelí. Přidejte koření, zeleninu, rajčatovou šťávu a uvařte do poloměkka.

2 Smíchejte přísady na noky a lžičkou nebo přes pasírovač je tvarujte a zavařte do polévky. Pokud bude těsto příliš tuhé, zřeďte je trochou vody nebo mléka. Pokud nechcete, aby se od řepy obarvily, uvařte je zvlášť ve vroucí osolené vodě.

3 Polévku dochuťte cukrem, citronovou šťávou, solí a po chvilku vlijte smetanu. Nechte už jen prohřát a před podáváním Zeleninová polévka, která zasytí a nadchne celou rodinu polévku posypte nasekanou čerstvou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Recept máme z knihy Chytrá kuchařka hrníčková od Kájiny Šponarové. Autorka z vlastní zkušenosti doporučuje noky jako prostředek, jak přimět děti sníst prakticky jakoukoli zeleninovou polévku. A v ,Bazaru myšlenek‘ se dozvíte, jak na to vlastně přišla.

 

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit