Jednoduchý oběd či večeře, která hraje všemi barvami, je výživná a chutná! Vegetariánský boršč plný zeleniny a lahodných nočků, jistě přesvědčí i vaše děti, aby ochutnaly. Recept je velmi jednoduchý, rychlý a určitě ho zvládnou i začátečníci.
Suroviny
Postup
Dejte vařit 1,5 litru vody, osolte ji a vhoďte do ní nakrájené brambory, mrkev, červenou řepu a kapustu či zelí. Přidejte koření, zeleninu, rajčatovou šťávu a uvařte do poloměkka.
Smíchejte přísady na noky a lžičkou nebo přes pasírovač je tvarujte a zavařte do polévky. Pokud bude těsto příliš tuhé, zřeďte je trochou vody nebo mléka. Pokud nechcete, aby se od řepy obarvily, uvařte je zvlášť ve vroucí osolené vodě.
Polévku dochuťte cukrem, citronovou šťávou, solí a po chvilku vlijte smetanu. Nechte už jen prohřát a před podáváním polévku posypte nasekanou čerstvou petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Recept máme z knihy Chytrá kuchařka hrníčková od Kájiny Šponarové. Autorka z vlastní zkušenosti doporučuje noky jako prostředek, jak přimět děti sníst prakticky jakoukoli zeleninovou polévku. A v ,Bazaru myšlenek‘ se dozvíte, jak na to vlastně přišla.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční půst prospívá tělu a pomůže s hubnutím: Začněte našimi recepty(15 receptů )
- Boršč: Vyzkoušejte ukrajinskou klasiku na různé způsoby(9 receptů )
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů )
- 20 nejlepších polévek světa podle CNN: Na seznam se dostal boršč, harira, gumbo, ramen a další cizokrajné delikatesy(47 receptů )