Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 40
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3597 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 489 g
Tuky 152 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý oběd či večeře, která hraje všemi barvami, je výživná a chutná!

Suroviny

oloupané
mrkev 2 ks
očištěné
oloupané
kapusta ½ ks
malá (zelí)
nové koření 3 kuličky
rajčatová passata - pyré 5 PL
cukr 1 PL
petrželka
na posypání
Na nočky
mouka pšeničná hrubá 4 PL
sůl
vejce 1 ks

Postup

1

Dejte vařit 1,5 litru vody, osolte ji a vhoďte do ní nakrájené brambory, mrkev, červenou řepu a kapustu či zelí. Přidejte koření, zeleninu, rajčatovou šťávu a uvařte do poloměkka.

2

Smíchejte přísady na noky a lžičkou nebo přes pasírovač je tvarujte a zavařte do polévky. Pokud bude těsto příliš tuhé, zřeďte je trochou vody nebo mléka. Pokud nechcete, aby se od řepy obarvily, uvařte je zvlášť ve vroucí osolené vodě.

3

Polévku dochuťte cukrem, citronovou šťávou, solí a po chvilku vlijte smetanu. Nechte už jen prohřát a před podáváním Zeleninová polévka, která zasytí a nadchne celou rodinu polévku posypte nasekanou čerstvou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Recept máme z knihy Chytrá kuchařka hrníčková od Kájiny Šponarové. Autorka z vlastní zkušenosti doporučuje noky jako prostředek, jak přimět děti sníst prakticky jakoukoli zeleninovou polévku. A v ,Bazaru myšlenek‘ se dozvíte, jak na to vlastně přišla.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč