0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 36
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3597 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 489 g
Tuky 152 g
Vláknina 107 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý oběd či večeře, která hraje všemi barvami, je výživná a chutná!

Suroviny

brambory 6 ks
oloupané
mrkev 2 ks
očištěné
červená řepa 2 ks
oloupané
kapusta 0.5 ks
malá (zelí)
bobkový list 1 ks
hřebíček 3 ks
nové koření 3 kuličky
rajčatová passata - pyré 5 PL
cukr 1 PL
citronová štáva
z 1 citronu
smetana ke šlehání 250 ml
petrželka
na posypání
Na nočky
mouka pšeničná hrubá 4 PL
sůl
vejce 1 ks

1 Dejte vařit 1,5 litru vody, osolte ji a vhoďte do ní nakrájené brambory, mrkev, červenou řepu a kapustu či zelí. Přidejte koření, zeleninu, rajčatovou šťávu a uvařte do poloměkka.

2 Smíchejte přísady na noky a lžičkou nebo přes pasírovač je tvarujte a zavařte do polévky. Pokud bude těsto příliš tuhé, zřeďte je trochou vody nebo mléka. Pokud nechcete, aby se od řepy obarvily, uvařte je zvlášť ve vroucí osolené vodě.

3 Polévku dochuťte cukrem, citronovou šťávou, solí a po chvilku vlijte smetanu. Nechte už jen prohřát a před podáváním Zeleninová polévka, která zasytí a nadchne celou rodinu polévku posypte nasekanou čerstvou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Recept máme z knihy Chytrá kuchařka hrníčková od Kájiny Šponarové. Autorka z vlastní zkušenosti doporučuje noky jako prostředek, jak přimět děti sníst prakticky jakoukoli zeleninovou polévku. A v ,Bazaru myšlenek‘ se dozvíte, jak na to vlastně přišla.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit