Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová líčka na cideru s jablky
Vepřová líčka na cideru s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová líčka na cideru s jablky

4.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3041 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 198 g
Tuky 172 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opečené brambory či kaše budou k líčkům vždycky důstojná volba, my jsme se však tentokrát rozhodli pro bagetu, která vysaje všechnu šťávu. Můžete ji podávat i bokem neopečenou.

Suroviny

olivový olej 3,5 PL
líčka
sůl
pepř
čerstvě mletý
na kolečka
kyselejší
vývar kuřecí 600 ml
cider 600 ml
suchý nebo polosuchý
bageta 1 ks
na plátky
petrželka
lístky na posypání

Postup

1

Rozehřejte troubu na 160°C. V litinovém hrnci vhodném do trouby rozehřejte olivový olej. Líčka osolte, opepřete a opečte na oleji dohněda, pracujte po dávkách. Opečená líčka odložte stranou.

2

Vsypte do hrnce cibuli a nechte ji změknout. Mezitím zbavte čtyři jablka jádřinců a nakrájejte je na čtvrtky. Vložte zpátky do hrnce líčka, čtvrtky jablek a vlijte vývar a cider. Přiveďte k varu, pak znovu osolte, přiklopte a vložte do trouby. Duste cca 3 hodiny a průběžně kontrolujte, občas líčka otočte. Pokud se vypařuje příliš tekutiny, přidejte trochu vody či vývaru.

3

Vyndejte hrnec z trouby, líčka vyjměte a uchovejte v teple. Hrnec postavte na plotnu na střední plamen a chvíli vařte, aby omáčka zhoustla. Zbylá dvě jablka nakrájejte také na čtvrtky bez jádřince.

4

Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a opeč- te na něm plátky bagety dozlatova a rozdělte je na talíře. Přidejte do pánve máslo a opečte jablka, pak je přesuňte k bagetě. Navrch položte líčka s omáčkou, posypte petrželkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...