Opečené brambory či kaše budou k líčkům vždycky důstojná volba, my jsme se však tentokrát rozhodli pro bagetu, která vysaje všechnu šťávu. Můžete ji podávat i bokem neopečenou.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 160°C. V litinovém hrnci vhodném do trouby rozehřejte olivový olej. Líčka osolte, opepřete a opečte na oleji dohněda, pracujte po dávkách. Opečená líčka odložte stranou.
Vsypte do hrnce cibuli a nechte ji změknout. Mezitím zbavte čtyři jablka jádřinců a nakrájejte je na čtvrtky. Vložte zpátky do hrnce líčka, čtvrtky jablek a vlijte vývar a cider. Přiveďte k varu, pak znovu osolte, přiklopte a vložte do trouby. Duste cca 3 hodiny a průběžně kontrolujte, občas líčka otočte. Pokud se vypařuje příliš tekutiny, přidejte trochu vody či vývaru.
Vyndejte hrnec z trouby, líčka vyjměte a uchovejte v teple. Hrnec postavte na plotnu na střední plamen a chvíli vařte, aby omáčka zhoustla. Zbylá dvě jablka nakrájejte také na čtvrtky bez jádřince.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a opeč- te na něm plátky bagety dozlatova a rozdělte je na talíře. Přidejte do pánve máslo a opečte jablka, pak je přesuňte k bagetě. Navrch položte líčka s omáčkou, posypte petrželkou a podávejte.