0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová roláda se švestkovou omáčkou

Vepřová roláda se švestkovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5554 kcal
Bílkoviny 282 g
Sacharidy 343 g
Tuky 272 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vepřová plec 1 kg
švestky 400 g
sušené
švestková povidla 300 g
víno červené 0.5 l
suché
vývar 0.5 l
slanina 300 g
na plátky
cibule 3 ks
sůl
pepř
skořice 1
citron 0.5 ks
mouka pšeničná hladká 4 PL
sádlo 4 PL
nebo olej

Postup

1

Sušené švestky namočíme alespoň na hodinu co červeného vína.

2

Vepřové plecko rozkrojíme jako knihu, rozklepeme, osolíme a opepříme, potřeme povidly, poklademe plátky slaniny, na ně položíme sušené švestky a vše zavineme do rolády, kterou zpevníme provázkem.

3

Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej a roládu na něm opečeme dohněda ze všech stran.

4

Roládu vyndáme a do stejného hrnce vhodíme 3 cibule pokrájené nahrubo, které opečeme dosklovita.

5

Cibuli zaprášíme hladkou moukou a asi 2 minuty opékáme, poté ji zalijeme červeným vínem.

6

Do hrnce vrátíme roládu, přisypeme zbylé sušené švestky, zbylá povidla, přidáme tyčinku skořice a vše dolijeme vývarem tak, aby byla roláda alespoň do poloviny ponořena.

7

Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 2 hodiny. Občas kontrolujeme - roládu obrátíme, případně podlijeme vývarem.

8

Když je roláda měkká, vyjeme ji z hrnce a veškerou máčku propasírujeme přes cedník, získáme krásně krémovou a hladkou omáčku.

9

Omáčku osolíme podle chuti a přidáme šťávu z 1 poloviny citronu.

10

Roládu zbavíme provázku a nakrájíme. Na talíř nalijeme omáčku a na ni položíme roládu. Podáváme se šťouchanými nebo s pečenými bramborami.

11

Pokud se Vám tento recept líbí, navštivte mé facebookové stránky s dalšími recepty s názvem "Benátecká gurmánka".

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit