Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové v mléce

4.3/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3399 kcal
Bílkoviny 238 g
Sacharidy 210 g
Tuky 190 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden z nejznámějších toskánských receptů. Emanuele Ridi, od kterého máme recept, zvolil úpravu bohatší na chuť díky zelenině a koření v omáčce.

Související recepty

Suroviny

česnek 2 stroužky
na plátky
na plátky
nahrubo
+ na ozdobení
šalvěj snítka
listy nahrubo
rozmarýn snítka
bez kosti
olivový olej extra panenský 2 PL
sůl mořská
bageta
lze nahradit bramborovou kaší

Postup

1

1 Promíchejte česnek, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list, hřebíček, šalvěj a rozmarýn. Maso na hřbetu pokrytém tukovou vrstvičkou nařízněte do mřížky a převažte případně provázkem. Obalte ho v připravené zeleninové směsi. Přelijte vínem, zakryjete fólií a nechte v chladničce odpočívat 12 hodin.

2 Maso vyjměte z marinády a na rozehřátém oleji ho opečte pěkně ze všech stran dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Marinádu přeceďte, tekutinu uchovejte a zeleninu s kořením vhoďte do uvolněného kastrolu. Opékejte 4 minuty, pak vraťte maso, osolte a přilijte marinádu. Přiveďte k varu a pak po sběračkách přilévejte horké mléko. Na slabém plameni nechte bublat 2 hodiny.

3 Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte je s lahodnou mléčnou omáčkou, kterou podle chuti můžete propasírovat. Ozdobte snítkou bobkového listu. Přikusovat můžete křupavou bagetu, ale chutná i s dušenou rýží nebo bramborovou kaší.

[[nid:10938]]

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Komentáře

03.12.2016 11:08

Výborný recept, dělala jsem s rýží a uchvátil i mlsný jazyk mého přítele. Zakládám do "stálic" v mé kuchařce :-)

Apetit magazín