Vepřové v mléce

Vepřové v mléce

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Snadné pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3399 kcal
Bílkoviny 238 g
Cukr 210 g
Tuky 190 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden z nejznámějších toskánských receptů. Emanuele Ridi, od kterého máme recept, zvolil úpravu bohatší na chuť díky zelenině a koření v omáčce.

Suroviny

česnek 2 stroužky
na plátky
celer 2
na plátky
cibule 1 ks
nahrubo
bobkový list 1 ks
+ na ozdobení
hřebíček 1 ks
šalvěj snítka
listy nahrubo
rozmarýn snítka
vepřové maso 1 kg
bez kosti
víno bílé 100 ml
olivový olej extra panenský 2 PL
sůl mořská
mléko 1 l
bageta
lze nahradit bramborovou kaší

1 Promíchejte česnek, řapíkatý celer, cibuli, bobkový list, hřebíček, šalvěj a rozmarýn. Maso na hřbetu pokrytém tukovou vrstvičkou nařízněte do mřížky a převažte případně provázkem. Obalte ho v připravené zeleninové směsi. Přelijte vínem, zakryjete fólií a nechte v chladničce odpočívat 12 hodin.

2 Maso vyjměte z marinády a na rozehřátém oleji ho opečte pěkně ze všech stran dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Marinádu přeceďte, tekutinu uchovejte a zeleninu s kořením vhoďte do uvolněného kastrolu. Opékejte 4 minuty, pak vraťte maso, osolte a přilijte marinádu. Přiveďte k varu a pak po sběračkách přilévejte horké mléko. Na slabém plameni nechte bublat 2 hodiny.

3 Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte je s lahodnou mléčnou omáčkou, kterou podle chuti můžete propasírovat. Ozdobte snítkou bobkového listu. Přikusovat můžete křupavou bagetu, ale chutná i s dušenou rýží nebo bramborovou kaší.

Celerovo-bramborová kaše

Více

 

Komentáře

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit