Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s vejcem

Tenhle svěží lehký salát si zamilujete! A zálivku s dijonskou horčicí a podmáslím budete dělat zas a znovu...

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 4 sardelové filety
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • kůra a šťáva z 1/2 biocitronu
    • malý svazek hladkolisté petrželky, listy nasekané
    • malý svazek pažitky, nasekaný nadrobno
    • 4 vejce
    • 2 saláty little gem
    • 2 čekankové puky hrst polníčku
    • 2 vaničky řeřichy

    NA ZÁLIVKU

    • 1/2 stroužku česneku, drceného
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 2 lžíce jablečného octa
    • 125 ml slunečnicového oleje
    • 60 ml podmáslí

    NA CHILLI SŮL

    • 1 malá sušená chilli paprička
    • 55 g mořské soli

Příprava jídla

1 Sardelové řezy překrojte napůl a v misce je promíchejte s olivovým olejem, strouhanou citronovou kůrou a vymačkanou šťávou a s troškou petrželky a pažitky.

2 V míse prošlehejte přísady na zálivku, osolte a odložte. Na chilli sůl v hmoždíři podrťte papričky a mořskou sůl. Vejce vařte v osolené vodě 6 minut, pak zchlaďte studenou vodou a oloupejte.

3 Listy salátu, čekanky a polníčku rozložte na servírovací talíř, větší natrhejte. Posypte petrželkou a pažitkou. Navrch nastříhejte řeřichu. Pak přepulte vejce a rozložte navrch a posypte je trochou chilli soli. Na vejce rozdělte sardelové řezy a pokapejte je trochou jejich marinády. Salát podávejte se zálivkou zvlášť. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená polévka

Škvarkové bochánky

Kapr na kmíně

Babiččin mazanec

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Velikonoční nádivkové muffiny

Mrkvový dort

Čokoládové sušenky

Vrstvené vaječné skleničky

Citronovo-makové bábovičky

Hody, hody aneb Velké velikonoční menu

28x vejce natvrdo

40 skvělých salátů

Přidat komentář