Tenhle svěží lehký salát si zamilujete! A zálivku s dijonskou horčicí a podmáslím budete dělat zas a znovu...
Suroviny
Postup
Sardelové řezy překrojte napůl a v misce je promíchejte s olivovým olejem, strouhanou citronovou kůrou a vymačkanou šťávou a s troškou petrželky a pažitky.
V míse prošlehejte přísady na zálivku, osolte a odložte. Na chilli sůl v hmoždíři podrťte papričky a mořskou sůl. Vejce vařte v osolené vodě 6 minut, pak zchlaďte studenou vodou a oloupejte.
Listy salátu, čekanky a polníčku rozložte na servírovací talíř, větší natrhejte. Posypte petrželkou a pažitkou. Navrch nastříhejte řeřichu. Pak přepulte vejce a rozložte navrch a posypte je trochou chilli soli. Na vejce rozdělte sardelové řezy a pokapejte je trochou jejich marinády. Salát podávejte se zálivkou zvlášť.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hody, hody aneb Velké velikonoční menu(12 receptů )
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )