Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3133 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 40 g
Tuky 244 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle svěží lehký salát si zamilujete! A zálivku s dijonskou horčicí a podmáslím budete dělat zas a znovu...

Suroviny

ančovičky (konzerva) 4 ks
olivový olej panenský 1 PL
citron ½ ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nasekaná
pažitka 1 svazek
nasekaná nadrobno
vejce 4 ks
little gem salát 2 ks
čekanka 2 ks
polníček 1 hrst
řeřicha 2 bal
Na zálivku
česnek ½ stroužku
drceného
hořčice dijonská 2 ČL
jablečný ocet 2 PL
slunečnicový olej 125 ml
Na chilli sůl
sušená
sůl mořská 55 g

Postup

1

Sardelové řezy překrojte napůl a v misce je promíchejte s olivovým olejem, strouhanou citronovou kůrou a vymačkanou šťávou a s troškou petrželky a pažitky.

2

V míse prošlehejte přísady na zálivku, osolte a odložte. Na chilli sůl v hmoždíři podrťte papričky a mořskou sůl. Vejce vařte v osolené vodě 6 minut, pak zchlaďte studenou vodou a oloupejte.

3

Listy salátu, čekanky a polníčku rozložte na servírovací talíř, větší natrhejte. Posypte petrželkou a pažitkou. Navrch nastříhejte řeřichu. Pak přepulte vejce a rozložte navrch a posypte je trochou chilli soli. Na vejce rozdělte sardelové řezy a pokapejte je trochou jejich marinády. Salát podávejte se zálivkou zvlášť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...