Salát s vejcem

Salát s vejcem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2147 kcal
Bílkoviny 64 g
Cukr 36 g
Tuky 190 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle svěží lehký salát si zamilujete! A zálivku s dijonskou horčicí a podmáslím budete dělat zas a znovu...

Suroviny

4 ks
filety sardelové
olivový olej extra panenský 1 PL
kůra a šťáva z půlky citronu
petrželka svazek
nasekaná
pažitka svazek
nasekaná nadrobno
vejce 4 ks
little gem salát 2 ks
čekanka 2 ks
plus hrt polníčku
řeřicha 2
Na zálivku
česnek 1 stroužky
drcený
2 ČL
dijonská hořčiče
jablečný ocet 2 PL
slunečnicový olej 125 ml
podmáslí 60 ml
Na chilli sůl
chilli paprička 1 ks
sušená
sůl mořská 55 g

1 Sardelové řezy překrojte napůl a v misce je promíchejte s olivovým olejem, strouhanou citronovou kůrou a vymačkanou šťávou a s troškou petrželky a pažitky.

2 V míse prošlehejte přísady na zálivku, osolte a odložte. Na chilli sůl v hmoždíři podrťte papričky a mořskou sůl. Vejce vařte v osolené vodě 6 minut, pak zchlaďte studenou vodou a oloupejte.

3 Listy salátu, čekanky a polníčku rozložte na servírovací talíř, větší natrhejte. Posypte petrželkou a pažitkou. Navrch nastříhejte řeřichu. Pak přepulte vejce a rozložte navrch a posypte je trochou chilli soli. Na vejce rozdělte sardelové řezy a pokapejte je trochou jejich marinády. Salát podávejte se zálivkou zvlášť. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit