Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
3,9 (61x)
27. 9. 2021
Koláč flekanec (Kleksenkuchen)
Apetit
Koláč flekanec (Kleksenkuchen)
Apetit


Snadné
< 75 min
3,9 (61x)

„Pozapomenutou specialitu z Českého Švýcarska jsem poprvé viděla u přátel, manželů Křivánkových, milovníků a znalců tohoto kraje. Jde o starý sudetský recept ztracený společně s německými obyvateli, naštěstí se ale zachoval v historických kuchařkách. Recept Radky Křivánkové z nich vychází, “ říká redaktorka Katka. Flekanec nebo také ‚Kleksenkuchen‘ s tvarohovou, makovou, povidlovou a jablečnou náplní patří mezi tradiční kynuté koláče na plech.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

1

Na těsto

Na tvarohovou náplň

Na makovou náplň

Na jablečnou náplň

Na povidlovou náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 6210 kcal
  • Bílkoviny 223 g
  • Sacharidy 691 g
  • Tuky 307 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(61 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/10

Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.