Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené těstoviny se zeleným lupením
Zapečené těstoviny se zeleným lupením
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Zapečené těstoviny se zeleným lupením

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3693 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 284 g
Tuky 196 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší zimní jídla jsou ta, která se dají jíst lžící, ideálně na gauči, zachumlaní v dece... A přesně takové tyhle zapečené těstoviny jsou. Mají neodolatelnou sýrovou kůrčičku vypečenou pěkně dozlatova a jsou dokonale krémové. Ale nebojte, celý pokrm jsme vyvážili poctivou porcí zeleného lupení, která se skrývá uvnitř.

Suroviny

+ na vymazání formy
makarony 350 g
krátké (nebo jiné obdobné těstoviny)
jarní cibulka 1 svazek
nakrájená nahrubo
česnek 1 stroužek
drcený
nebo jiné zelené lupení - např. mangold, případně i zelený chřest či lusky cukrového hrášku
vejce 3 ks
prošlehaná
mléko 200 ml
nastrouhaný
čedar 100 g
vyzrálý
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Máslem vymažte rozevírací dortovou formu o průměru 23 cm (nebo libovolnou zapékací misku).

2

Těstoviny uvařte v osolené vodě a slijte je ještě před tím, než budou al dente – v troubě ještě dojdou. Propláchněte je studenou vodou a dejte stranou.

3

V pánvi rozehřejte máslo a zvolna na něm opékejte jarní cibulky, aby změkly. Přidejte česnek, 2 minuty opékejte, vmíchejte lupení (nebo chřest či lusky), podlijte trochou vody a nechte zavadnout.

4

V míse prošlehejte vejce, smetanu a mléko a přidejte polovinu parmazánu. Čedar a gruyère nastrouhejte nahrubo a přisypte. Osolte a štědře opepřete. Vmíchejte těstoviny a lupení.

5

Vše přesuňte do dortové formy nebo do zapékací misky, uhlaďte, posypte zbylým parmazánem a dejte zapéct do trouby na 20–30 minut. Podávejte ještě horké, nebo nechte půl hodinky odstát, aby všechno zpevnilo.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč