Suroviny
brambory
800
g
květák
1
ks
čedar
170
g
strouhaný
zakysaná smetana
240
g
krémový sýr
50
g
na vymazání
sůl
vejce
2
ks
parmazán
50
g
Postup
1
Uvaříme brambory ve slupce a květák.
2
Zapékací nádobu vymažeme máslem. Zahřejeme troubu, elektrickou na 220° a horkovzdušnou na 200°.
3
3/4 brambor oloupeme, promačkáme přes mřížku, naskládáme na dno zapékací nádoby a trochu osolíme.
4
Květák rozebereme na menší části a smícháme ho s čedarem, taveným sýrem a 200g smetany. Trochu osolíme a rovnoměrně rozmístíme na brambory.
5
Na to rozmačkáme zbylé brambory osolíme, polijeme zbylou smetanou.
6
Vrch polijeme rozšlehaným vajíčkem, smíchaným s parmazánem.
7
Dáme zapékat na 45-50 minut. Pro křupavější vrch zapneme na posledních 5 minut gril.
Foto: Flickr.com, Andrea Goh