Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečený květák se třemi druhy sýra

Zapečený květák se třemi druhy sýra

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2363 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 170 g
Tuky 131 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

čedar 170 g
strouhaný
na vymazání
sůl
vejce 2 ks

Postup

1

Uvaříme brambory ve slupce a květák.

2

Zapékací nádobu vymažeme máslem. Zahřejeme troubu, elektrickou na 220° a horkovzdušnou na 200°.

3

3/4 brambor oloupeme, promačkáme přes mřížku, naskládáme na dno zapékací nádoby a trochu osolíme.

4

Květák rozebereme na menší části a smícháme ho s čedarem, taveným sýrem a 200g smetany. Trochu osolíme a rovnoměrně rozmístíme na brambory.

5

Na to rozmačkáme zbylé brambory osolíme, polijeme zbylou smetanou.

6

Vrch polijeme rozšlehaným vajíčkem, smíchaným s parmazánem.

7

Dáme zapékat na 45-50 minut. Pro křupavější vrch zapneme na posledních 5 minut gril.

Foto: Flickr.com, Andrea Goh

Autor: janka vivien

Apetit magazín