0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený květák se třemi druhy sýra

Zapečený květák se třemi druhy sýra

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2363 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 170 g
Tuky 131 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brambory 800 g
květák 1 ks
čedar 170 g
strouhaný
zakysaná smetana 240 g
krémový sýr 50 g
máslo
na vymazání
sůl
vejce 2 ks
parmazán 50 g

Postup

1

Uvaříme brambory ve slupce a květák.

2

Zapékací nádobu vymažeme máslem. Zahřejeme troubu, elektrickou na 220° a horkovzdušnou na 200°.

3

3/4 brambor oloupeme, promačkáme přes mřížku, naskládáme na dno zapékací nádoby a trochu osolíme.

4

Květák rozebereme na menší části a smícháme ho s čedarem, taveným sýrem a 200g smetany. Trochu osolíme a rovnoměrně rozmístíme na brambory.

5

Na to rozmačkáme zbylé brambory osolíme, polijeme zbylou smetanou.

6

Vrch polijeme rozšlehaným vajíčkem, smíchaným s parmazánem.

7

Dáme zapékat na 45-50 minut. Pro křupavější vrch zapneme na posledních 5 minut gril.

Foto: Flickr.com, Andrea Goh

Autor: janka vivien

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč