Hotovo za dvacet minut! Nechte se okouzlit karamelizovanou brokolicí

Hotovo za dvacet minut! Nechte se okouzlit karamelizovanou brokolicí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 663 kcal
Bílkoviny 14 g
Cukr 10 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Kuchyň sice milujeme, léto si však nejraději užíváme v parku na pikniku. Máte to podobně? Inspirujte se tedy jednoduchým, rychlým receptem na lahodnou pečenou brokolici, která důstojně splňuje pravidla lehkého letního oběda či večeře.

Suroviny

brokolice 1 ks
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
olivový olej bazalkový 4 PL
sůl
pepř
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
citronová štáva 1.5 PL
parmazán 2 PL
nastrouhaný

1. Předehřejte troubu na 180°C.

2. Omytou brokolici si na plechu rozdělte na jednotlivé růžičky, pokapejte dvěma lžícemi extra panenského olivového oleje, přidejte nakrájený česnek a podle chuti osolte a opepřete. Rukama zamíchejte a rozprostřete rovnoměrně do jedné vrstvy.

3. Pečte 20 až 25 minut, dokud růžičky na koncích nezezlátnou. Brokolice by měla zůstat jemně křupavá, krásně karamelizovaná, nikoli rozvařená a změklá.

4. Zlatavou brokolici vytáhněte z trouby a zakápněte citronovou šťávu a zbylými dvěma lžícemi olivového oleje. Na závěr ještě jednou promíchejte, aby se chutě dokonale spojily.

5. Servírujte s nastrouhanou citronovou kůrou a nastrouhaným parmazánem.

Další recepty s brokolicí:

 
 
 

 

 
 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit