Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 663 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 10 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuchyň sice milujeme, léto si však nejraději užíváme v parku na pikniku. Máte to podobně? Inspirujte se tedy jednoduchým, rychlým receptem na lahodnou pečenou brokolici, která důstojně splňuje pravidla lehkého letního oběda či večeře.

Suroviny

česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
olivový olej bazalkový 4 PL
sůl
pepř
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
nastrouhaný

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C.

2

Omytou brokolici si na plechu rozdělte na jednotlivé růžičky, pokapejte dvěma lžícemi extra panenského olivového oleje, přidejte nakrájený česnek a podle chuti osolte a opepřete. Rukama zamíchejte a rozprostřete rovnoměrně do jedné vrstvy.

3

Pečte 20 až 25 minut, dokud růžičky na koncích nezezlátnou. Brokolice by měla zůstat jemně křupavá, krásně karamelizovaná, nikoli rozvařená a změklá.

4

Zlatavou brokolici vytáhněte z trouby a zakápněte citronovou šťávu a zbylými dvěma lžícemi olivového oleje. Na závěr ještě jednou promíchejte, aby se chutě dokonale spojily.

Servírujte s nastrouhanou citronovou kůrou a nastrouhaným parmazánem.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč