Hotovo za dvacet minut! Nechte se okouzlit karamelizovanou brokolicí

Hotovo za dvacet minut! Nechte se okouzlit karamelizovanou brokolicí

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 663 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 10 g
Tuky 63 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuchyň sice milujeme, léto si však nejraději užíváme v parku na pikniku. Máte to podobně? Inspirujte se tedy jednoduchým, rychlým receptem na lahodnou pečenou brokolici, která důstojně splňuje pravidla lehkého letního oběda či večeře.

Suroviny

brokolice 1 ks
česnek 2 stroužky
nakrájený na plátky
olivový olej bazalkový 4 PL
sůl
pepř
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
citronová štáva 1.5 PL
parmazán 2 PL
nastrouhaný

1. Předehřejte troubu na 180°C.

2. Omytou brokolici si na plechu rozdělte na jednotlivé růžičky, pokapejte dvěma lžícemi extra panenského olivového oleje, přidejte nakrájený česnek a podle chuti osolte a opepřete. Rukama zamíchejte a rozprostřete rovnoměrně do jedné vrstvy.

3. Pečte 20 až 25 minut, dokud růžičky na koncích nezezlátnou. Brokolice by měla zůstat jemně křupavá, krásně karamelizovaná, nikoli rozvařená a změklá.

4. Zlatavou brokolici vytáhněte z trouby a zakápněte citronovou šťávu a zbylými dvěma lžícemi olivového oleje. Na závěr ještě jednou promíchejte, aby se chutě dokonale spojily.

5. Servírujte s nastrouhanou citronovou kůrou a nastrouhaným parmazánem.

Další recepty s brokolicí:

 
 
 

 

 
 

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit