Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Brokolice s voňavou strouhankou

Brokolice s voňavou strouhankou

1/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 501 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 15 g
Tuky 39 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italsky bezpracná, lehká a ke všemu vhodná příloha. Zajímavě chutná s různými orientálními soté či kari, ať už samotná, či v kombinaci s rýží.

Související recepty

Suroviny

asi 500g, na růžičky, stonky oloupané a na plátky
sůl
pepř mletý
rozmixovaný (půl hrnku strouhanky)
tymián 1 PL
čerstvé lístky nebo 2 lžíce nasekané petrželky
strouhaný

Postup

1

1 Vařte brokolici ve vroucí osolené vodě 2-4 minuty, aby byla uvařená, ale zároveň ještě zůstala křupavá. Sceďte.

2 V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte čerstvou strouhanku s bylinkami a opékejte ji za stálého míchání dozlatova.

3 Sejměte z ohně a přidejte brokolici, parmazán, opepřete a promíchejte.

Apetit magazín

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem
  • Zajímavosti

Germknödel: Sladká alpská pochoutka s českým rodokmenem

Kynuté knedlíky, které kdysi bývaly jednoduchým postním jídlem, dnes evokují hlavně pohodu alpských horských chat. Naplněné povidly, přelité voňavou vanilkovou omáčkou a posypané mákem – kdo by odolal? A pokud vás právě nečekají zasněžené...