Brokolice s voňavou strouhankou

Brokolice s voňavou strouhankou

1 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 501 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 15 g
Tuky 39 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italsky bezpracná, lehká a ke všemu vhodná příloha. Zajímavě chutná s různými orientálními soté či kari, ať už samotná, či v kombinaci s rýží.

Suroviny

brokolice 1 ks
asi 500g, na růžičky, stonky oloupané a na plátky
sůl
pepř mletý
máslo 2 PL
chleba vícezrnný 1 plátek
rozmixovaný (půl hrnku strouhanky)
tymián 1 PL
čerstvé lístky nebo 2 lžíce nasekané petrželky
parmazán 50 g
strouhaný

1 Vařte brokolici ve vroucí osolené vodě 2–4 minuty, aby byla uvařená, ale zároveň ještě zůstala křupavá. Sceďte.

2 V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte čerstvou strouhanku s bylinkami a opékejte ji za stálého míchání dozlatova.

Sejměte z ohně a přidejte brokolici, parmazán, opepřete a promíchejte.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit