Italsky bezpracná, lehká a ke všemu vhodná příloha. Zajímavě chutná s různými orientálními soté či kari, ať už samotná, či v kombinaci s rýží.
Suroviny
brokolice
1
ks
asi 500g, na růžičky, stonky oloupané a na plátky
sůl
pepř mletý
máslo
2
PL
chleba vícezrnný
1
plátek
rozmixovaný (půl hrnku strouhanky)
tymián
1
PL
čerstvé lístky nebo 2 lžíce nasekané petrželky
parmazán
50
g
strouhaný
Postup
1
1 Vařte brokolici ve vroucí osolené vodě 2-4 minuty, aby byla uvařená, ale zároveň ještě zůstala křupavá. Sceďte.
2 V pánvi na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte čerstvou strouhanku s bylinkami a opékejte ji za stálého míchání dozlatova.
3 Sejměte z ohně a přidejte brokolici, parmazán, opepřete a promíchejte.