Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Závin s bylinkovými bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Na 1 závin

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1456 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 132 g
Tuky 90 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory si se smetanou a bylinkami skvěle padnou do noty nejen ve formě přílohy. Zkuste jimi pro změnu naplnit závin!

Suroviny

vejce 1 ks
rozšlehané
bylinky
čerstvé nasekané na ozdobení
Na náplň
najemno
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
sůl a pepř
tymián 1 ČL
sušený
petrželka hrst
nasekaná
do poloměkka, na tenké plátky 

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na náplň v pánvi na másle opečte šalotky dozlatova, přidejte česnek a tymián, minutu míchejte a nechte zchladnout.

2

Vychladlou směs z pánve smíchejte v misce s crème fraîche, čerstvými bylinkami a muškátovým oříškem, osolte a opepřete. Potom vpracujte zlehka brambory, aby se plátky pěkně obalily ve směsi, ale nerozmačkaly.

 

3

Z delší strany plátu těsta odkrojte 2 asi 1 cm široké proužky, kterými na závěr závin ozdobíte. Náplň zabalte se zpevňujícím „mezipatrem“: na střed plátu dejte pruh z poloviny náplně, tak, aby tvořil zhruba třetinu šířky. Potom jednu třetinu volného těsta překryjte přes náplň, utáhněte a zastrčte pod náplň. Na tento pruh těsta rozprostřete druhou polovinu náplně a přes ni překryjte volné těsto, utáhněte a zastrčte pod závin. Pak opatrně přeneste na plech vyložený pečicím papírem, po obvodu ozdobte odloženými proužky těsta stočenými do vlnovky, potřete vejcem, opepřete a pečte 20 minut dozlatova. Před podáváním můžete ozdobit nasekanými čerstvými bylinkami. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...