Závin nemusí být nutně jablkový! Zkuste ho upéct tentokrát se slanou náplní, třeba s neobvyklou z uzeného pstruha a estragonu!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C. Na náplň uvařte brambory v osolené vodě doměkka. Mezitím ve větším rendlíku na rozehřáté polovině másla opečte cibuli doměkka, trvá to asi
5 minut. Přidejte česnek, a až mírně zezlátne, odstavte.
Brambory slijte, vsypte je do rendlíku s cibulovou směsí, přilijte k nim smetanu a rozšťouchejte je nahrubo. Do hmoty pak zlehka zapracujte estragon, zbylé máslo a kousky pstruha.
Náplň rozložte na plát listového těsta a klasicky zabalte. Hotový závin pak přesuňte na plech vyložený papírem na pečení. Ostrým nožem udělejte do těsta až k náplni příčné hlubší husté zářezy, potřete povrch vejcem a pečte 20 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlá večeře ze zbytků: 13 receptů na slané záviny(13 receptů )
- 24 skvělých slaných receptů z listového těsta(24 receptů )