Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Závin s uzeným pstruhem a estragonem

Závin s uzeným pstruhem a estragonem

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné Na 1 závin

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1547 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 135 g
Tuky 88 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Závin nemusí být nutně jablkový! Zkuste ho upéct tentokrát se slanou náplní, třeba s neobvyklou z uzeného pstruha a estragonu!

Suroviny

vejce 1 ks
prošlehané
bylinky
provensálské, sušené
Na náplň
oloupané a nakrájené na kostky
pepř
nakrájená najemno
česnek 1 stroužky
nakrájený na tenké plátky
1 PL
estragonové lístky nasekané
pstruh uzený 100 g
obraného, zbaveného kostí a nakrájeného na kousky 

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Na náplň uvařte brambory v osolené vodě doměkka. Mezitím ve větším rendlíku na rozehřáté polovině másla opečte cibuli doměkka, trvá to asi
5 minut. Přidejte česnek, a až mírně zezlátne, odstavte.

 

2

Brambory slijte, vsypte je do rendlíku s cibulovou směsí, přilijte k nim smetanu a rozšťouchejte je nahrubo. Do hmoty pak zlehka zapracujte estragon, zbylé máslo a kousky pstruha.

 

3

Náplň rozložte na plát listového těsta a klasicky zabalte. Hotový závin pak přesuňte na plech vyložený papírem na pečení. Ostrým nožem udělejte do těsta až k náplni příčné hlubší husté zářezy, potřete povrch vejcem a pečte 20 minut dozlatova. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/10

Apetit magazín