Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh na slanině

Pstruh patří k nejlahodnějším a nejkvalitnějším rybám z našich potoků a řek!

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Smažení 0:15
Česká

Ingredience

    • 4 pstruzi o celkové váze zhruba 1 kg
    • 2 lžíce jemného rostlinného oleje
    • 8 tenkých plátků anglické slaniny
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Rybu očistěte, vykuchejte, důkladně osušte a dejte stranou. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a do křupava na něm opečte plátky slaniny.

2.  Položte je na kuchyňský papír, a než se přebytečný tuk vsákne, na pánvi osmahněte ryby – buď vcelku, nebo je naporcujte na filety. Hotová ryba má pevné, bělavé maso a osmahlou kůži; u filetů to trvá ještě kratší dobu než u celé ryby. Osolte, opepřete a podávejte se slaninou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pestrá zeleninová polévka

Jednoduchý bramborový salát s opečenou zeleninou

Krupicová pěna

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.60
Obrazek uzivatele
Tento recept jsem dnes vyzkoušela a doporučuji ho všem, kteří mají rádi jemné, a zároveň osvěžující chutě. Velice jednoduchá příprava s výborným výsledkem. Pstruh byl měkoučký, tymián a citrón mu dodali lehkou a jemnou chuť, která osvěží a skvěle naladí.

Přidat komentář