Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh lososový s teplým celerovým salátem

Pstruh lososový s teplým celerovým salátem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1526 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 40 g
Tuky 105 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace jemné chuti pstruha a vyrazného celerového salátu je zkrátka geniální!

Suroviny

pstruh 500 g
lososovitý
sůl
mořská
olivový olej 1 PL
celer 400 g
oloupaná
nasrouhaná kůra z poloviny a 1 lžička šťávy
pepč čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, nasekaná
kapary 1 PL
klínky k podávání

Postup

1

Filety pstruha lehce osolte a nechte 20 minut stát v chladu - maso ryby tak zpevní. Rozpalte pánev nejdřív nasucho, na horkou vlijte olej a nechte jej chvilku rozehřát. Vložte rybu kůží dolů a opékejte asi 3-5 minut podle výšky filetu. Obraťte a krátce opečte i z druhé strany. Sundejte z pánve a uchovejte v teple.

2

Celer nakrájejte na mandolíně nebo pomocí škrabky na tenké proužky. V pánvi po rybě rozpusťte máslo, přidejte celer a chvíli opékejte - celer by měl trochu změknout, ale zůstat křupavý. Pak přidejte nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete. Na zá- věr posypejte nasekanou petrželkou a kapary. Podávejte s opečenou rybou a klínky citronu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín