Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pstruh lososový s teplým celerovým salátem

Kombinace jemné chuti pstruha a vyrazného celerového salátu je zkrátka geniální!

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odpočinutí
PT5M
Opékání 0:05
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 500 g filetů pstruha lososového
    • mořská sůl
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 400 g bulvy celeru, oloupané
    • 1 citron, nastrouhaná kůra z poloviny a 1 lžička šťávy
    • 25 g másla
    • čerstvě mletý pepř
    • nasekaná hladkolistá petrželka
    • 1–2 lžíce kaparů, nasekaných
    • klínky citronu k podávání

Příprava jídla

1 Filety pstruha lehce osolte a nechte 20 minut stát v chladu – maso ryby tak zpevní. Rozpalte pánev nejdřív nasucho, na horkou vlijte olej a nechte jej chvilku rozehřát. Vložte rybu kůží dolů a opékejte asi 3–5 minut podle výšky filetu. Obraťte a krátce opečte i z druhé strany. Sundejte z pánve a uchovejte v teple.

2 Celer nakrájejte na mandolíně nebo pomocí škrabky na tenké proužky. V pánvi po rybě rozpusťte máslo, přidejte celer a chvíli opékejte – celer by měl trochu změknout, ale zůstat křupavý. Pak přidejte nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete. Na zá- věr posypejte nasekanou petrželkou a kapary. Podávejte s opečenou rybou a klínky citronu.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář