Pstruh lososový s teplým celerovým salátem

Pstruh lososový s teplým celerovým salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1526 kcal
Bílkoviny 99 g
Cukr 40 g
Tuky 105 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace jemné chuti pstruha a vyrazného celerového salátu je zkrátka geniální!

Suroviny

pstruh 500 g
lososovitý
sůl
mořská
olivový olej 1 PL
celer 400 g
oloupaná
citron 1 ks
nasrouhaná kůra z poloviny a 1 lžička šťávy
máslo 25 g
pepč čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, nasekaná
kapary 1 PL
citron 1 ks
klínky k podávání

1 Filety pstruha lehce osolte a nechte 20 minut stát v chladu – maso ryby tak zpevní. Rozpalte pánev nejdřív nasucho, na horkou vlijte olej a nechte jej chvilku rozehřát. Vložte rybu kůží dolů a opékejte asi 3–5 minut podle výšky filetu. Obraťte a krátce opečte i z druhé strany. Sundejte z pánve a uchovejte v teple.

2 Celer nakrájejte na mandolíně nebo pomocí škrabky na tenké proužky. V pánvi po rybě rozpusťte máslo, přidejte celer a chvíli opékejte – celer by měl trochu změknout, ale zůstat křupavý. Pak přidejte nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete. Na zá- věr posypejte nasekanou petrželkou a kapary. Podávejte s opečenou rybou a klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit