Kombinace jemné chuti pstruha a vyrazného celerového salátu je zkrátka geniální!
1 Filety pstruha lehce osolte a nechte 20 minut stát v chladu – maso ryby tak zpevní. Rozpalte pánev nejdřív nasucho, na horkou vlijte olej a nechte jej chvilku rozehřát. Vložte rybu kůží dolů a opékejte asi 3–5 minut podle výšky filetu. Obraťte a krátce opečte i z druhé strany. Sundejte z pánve a uchovejte v teple.
2 Celer nakrájejte na mandolíně nebo pomocí škrabky na tenké proužky. V pánvi po rybě rozpusťte máslo, přidejte celer a chvíli opékejte – celer by měl trochu změknout, ale zůstat křupavý. Pak přidejte nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete. Na zá- věr posypejte nasekanou petrželkou a kapary. Podávejte s opečenou rybou a klínky citronu.