0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh lososový s teplým celerovým salátem

Pstruh lososový s teplým celerovým salátem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1526 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 40 g
Tuky 105 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace jemné chuti pstruha a vyrazného celerového salátu je zkrátka geniální!

Suroviny

pstruh 500 g
lososovitý
sůl
mořská
olivový olej 1 PL
celer 400 g
oloupaná
nasrouhaná kůra z poloviny a 1 lžička šťávy
máslo 25 g
pepč čerstvě mletý
petrželka
hladkolistá, nasekaná
kapary 1 PL
klínky k podávání

1 Filety pstruha lehce osolte a nechte 20 minut stát v chladu – maso ryby tak zpevní. Rozpalte pánev nejdřív nasucho, na horkou vlijte olej a nechte jej chvilku rozehřát. Vložte rybu kůží dolů a opékejte asi 3–5 minut podle výšky filetu. Obraťte a krátce opečte i z druhé strany. Sundejte z pánve a uchovejte v teple.

2 Celer nakrájejte na mandolíně nebo pomocí škrabky na tenké proužky. V pánvi po rybě rozpusťte máslo, přidejte celer a chvíli opékejte – celer by měl trochu změknout, ale zůstat křupavý. Pak přidejte nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, osolte a opepřete. Na zá- věr posypejte nasekanou petrželkou a kapary. Podávejte s opečenou rybou a klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč