Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem

Nevšední kombinace ingrediencí. Na stole do půl hodiny.

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Vaření 0:25
Salát Francouzská

Ingredience

    • 650 g nových, neloupaných, pečlivě omytých brambor; jsou-li velké,    podélně je rozpůlte
    • 2 lžíce bazalkového pesta
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 8 malých, nejlépe třešňových rajčat
    • 180 g tuňáka z konzervy
    • 200 g čerstvých nebo konzervovaných zelených fazolí, přepůlených
    • několik hrstí špenátu, nejlépe mladých listů; jsou-li velké, natrhaných
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Brambory vložte do hlubokého hrnce s vroucí vodou a vařte deset až patnáct minut, dokud nezměknou.

2. Mezitím udělejte zálivku – smíchejte pesto a olej. Rajčata rozpulte, tuňáka vyklopte z konzervy a rozdrolte. Fazole přidejte na poslední tři minuty vaření k bramborám.

3. Brambory s fazolemi slijte, osušte a nasypte do salátové mísy. Vmíchejte špenát, aby se od zeleniny trochu ohřál. Osolte a opepřete. Rajčata a tuňáka nasypte navrch, všechno pokapejte pestovým dresinkem a jemně promíchejte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.19
Obrazek uzivatele
Nemám ráda zelené fazolky, bylo by lepší je zde vynechat nebo něčím nahradit-čím?
Obrazek uzivatele
Zkuste rapikaty celer nebo hrasek.

Přidat komentář