Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z fazolek, oliv & ančoviček

Salát má výraznou chuť díky ančovičkám, které se v oleji doslova rozplynou.

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3M
Vaření 0:03
Salát Italská

Ingredience

    • 500 g čerstvých zelených fazolek
    • sůl a pepř
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 10 filátek konzervovaných ančoviček, opláchnutých a osušených
    • 25 g kaparů
    • šťáva z jednoho citronu
    • 100 g černých oliv
    • malá hrst lístků čerstvé bazalky
    • citron k podávání

Příprava jídla

1.  Fazolky vsypte do hrnce s vroucí osolenou vodou a tři minuty vařte. Sceďte, podle chuti osolte a opepřete a promíchejte se dvěma lžícemi oleje.

2.  Připravte zálivku: ančovičky a kapary nasekejte, dejte do salátové mísy a promíchejte s citronovou šťávou a zbývajícími dvěma lžícemi oleje. Olivy vypeckujte a lístky bazalky natrhejte na drobné kousky. Do mísy se zálivkou přidejte fazolky a posypte olivami i bazalkou. Podávejte s citronem k zakápnutí.

Tip na přepravu
Blanšírované fazolky propláchněte studenou vodou a dejte je do plastové krabice. Zálivku a olivy s bazalkou nejlépe převezete v zavařovací sklenici s víčkem. Salát smíchejte až na místě.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečená ricotta

Mandlový koláč s malinami

Salát z pečených rajčat

Klasická bruschetta

Salát z fíků a pršutu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.60

Přidat komentář