Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6388 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 796 g
Tuky 304 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Muffiny obvykle patří do kategorie nenáročného pečení – my jsme ale sáhli po vysloveně požitkářské verzi! Můžete je samozřejmě ozdobit i jinak a napéct na jinou sváteční příležitost.

Suroviny

máslo 250 g
hnědý cukr 180 g
vejce 5 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
mandlový extrakt ½ ČL
pomerančová šťáva 2 PL
Na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Máslo utřete s cukrem do pěny (práci vám usnadní kuchyňský robot). Postupně přidejte vejce, mouku smíchanou s práškem do pečiva a společně prosátou, pomerančovou kůru i šťávu, mandlovou esenci a vymíchejte jemné těsto.

2

Kandované třešně smíchejte s dvěma lžícemi mouky. Marcipán nastrouhejte na hrubém struhadle a společně s obalenými třešněmi vpracujte do těsta.

3

Muffinový plech vyložte papírovými košíčky a do každého nalijte těsto asi centimetr pod okraj. Pečte ve dvou dávkách dozlatova (dvacet až pětadvacet minut); těsto, které vám zůstane po první dávce, už nepromíchávejte. Upečené muffiny vyjměte z plechu a nechte vychladnout, nejlépe na mřížce.

4

Cukr smíchejte s jednou lžící a jednou lžičkou vody na nepříliš tekutou polevu. Potřete jí muffiny a posázejte je barevnými vajíčky.

Upečte si věnec
Na stole se bude impozantně vyjímat nejen talíř s muffiny, ale i věnec ze stejného těsta. Pobyt v troubě však prodlužte o dvacet minut a nezapomeňte na klasický test: zapíchněte do upečeného věnce špejli a pár vteřin ji v těstě podržte. Pokud je po vyndání suchá, máte hotovo!

Víc třešní
Ozdobná vajíčka klidně vynechte a muffinky nebo věnec korunujte kandovanými třešněmi. Na bílé polevě skvěle vyniknou!

Korunujte dílo

Bonbony ve tvaru vajíček dostanete o Velikonocích v řadě variací. Je jen na vás, jestli dáte přednost pastelovým nebo sytě barevným, čokoládovým či želatinovým…
Chcete být originální? Vymodelujte si tak jako my vajíčka z obarveného marcipánu! Život jim vdechne pár tahů špejlí, kterou jste namočili v rozpuštěné čokoládě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

08.04.2010 18:34
Doporučuji! Snadná příprava a úžasná chuť a navíc vypadají velmi dobře!

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč