Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý salát s fetou a mátou

Zdravé křupání
Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Středomořská

Ingredience

    • 400 g mrkve
    • 250 g čerstvé syrové nebo konzervované červené řepy
    • šťáva z 1 citronu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, rozdrcený
    • 2 hlávky salátu nebo 2 puky čekanky
    • 200 g fety nebo balkánského sýra
    • svazek čerstvé máty
    • hrst pražených ořechů nebo mandlí (nemusí být)
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Na hrubém struhadle nebo v robotu nastrouhejte mrkev a oloupanou řepu. Ve velké míse prošlehejte citronovou šťávu, olej a česnek. Osolte a opepřete a pak vmíchejte mrkev s řepou.

2.  Do mísy naaranžujte salátové nebo čekankové listy. Přidejte rozdrobený sýr, natrhanou mátu, a mandle nebo ořechy – dodají salátu další, krásně křupavý akcent.

Věděli jste  Sýr feta se v Řecku vyrábí už přes šest tisíc let! Pravá feta pochází z ovčího mléka a zraje ve slaném nálevu. ,Feta‘ z kravského mléka má nažloutlou barvu, a proto se ještě bělí.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.19

Přidat komentář