Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s avokádem a opékanou kukuřicí
Salát s avokádem a opékanou kukuřicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s avokádem a opékanou kukuřicí

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1160 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 70 g
Tuky 86 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Avokádová zálivka povýší zdánlivě obyčejný jarní salát na delikátní záležitost.

Suroviny

zralé, oloupané, na plátky
limetová šťáva 1 ČL
čerstvá
může být i mražená
salát 2 ks
různé (my jsme použili dubáček a lollo biondo)
ředkvičky 1 svazek
na tenké dílky
sůl mořská
hrubá
Na zálivku
zralé, oloupané
majonéza 60 ml
jogurtová
jarní cibulka 1 ks
najemno nasekaná
sůl 1 špetka
petrželka ½ PL
nasekaná, čerstvá
pažitka ½ PL
nasekaná, čerstvá
estragon ½ ČL
nasekaný, čerstvý
ančovičky (konzerva) 1 filet
najemno (nemusí být)
česnek 1 stroužek
drobný, utřený
vinný ocet bílý 2 ČL
tabasco 2 kapky

Postup

1

Prvních deset přísad na zálivku umixujte tak, aby zůstaly drobné zelené tečky. Za stálého mixování přilijte lžíci vody, ocet a tabasco. Zbylé avokádo nakrájejte na plátky, smíchejte s limetovou šťávou, zakryjte a dejte do chladu.

2

Kukuřici opečte na pánvi, nejlépe grilovací. Saláty očistěte podle potřeby a natrhejte listy. Smíchejte s připraveným avokádem a ředkvičkami. Podávejte se zálivkou a s kukuřicí nakrájenou na kola a posypanou hrubou solí.

TIPY & TRIKY

Pokud si chcete přinést salát do práce, do školy nebo na piknik, zabalte na cestu zvlášť salát, kukuřici (nebo krutony a podobně) a zálivku. Jen tak zůstane v dobré kondici. Avokádová zálivka je úžasná k salátu ze šťavnatých rajčat. Ale počkejte na léto, až přijde jejich čas.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín