Avokádová zálivka povýší zdánlivě obyčejný jarní salát na delikátní záležitost.
Suroviny
avokádo
¾
ks
zralé, oloupané, na plátky
limetová šťáva
1
ČL
čerstvá
kukuřice
2
ks
může být i mražená
salát
2
ks
různé (my jsme použili dubáček a lollo biondo)
ředkvičky
1
svazek
na tenké dílky
sůl mořská
hrubá
Na zálivku
avokádo
¼
ks
zralé, oloupané
majonéza
60
ml
jogurtová
jarní cibulka
1
ks
najemno nasekaná
sůl
1
špetka
zakysaná smetana
1
PL
petrželka
½
PL
nasekaná, čerstvá
pažitka
½
PL
nasekaná, čerstvá
estragon
½
ČL
nasekaný, čerstvý
ančovičky (konzerva)
1
filet
najemno (nemusí být)
česnek
1
stroužek
drobný, utřený
vinný ocet bílý
2
ČL
tabasco
2
kapky
Postup
1
Prvních deset přísad na zálivku umixujte tak, aby zůstaly drobné zelené tečky. Za stálého mixování přilijte lžíci vody, ocet a tabasco. Zbylé avokádo nakrájejte na plátky, smíchejte s limetovou šťávou, zakryjte a dejte do chladu.
2
Kukuřici opečte na pánvi, nejlépe grilovací. Saláty očistěte podle potřeby a natrhejte listy. Smíchejte s připraveným avokádem a ředkvičkami. Podávejte se zálivkou a s kukuřicí nakrájenou na kola a posypanou hrubou solí.
TIPY & TRIKY