Avokádová zálivka povýší zdánlivě obyčejný jarní salát na delikátní záležitost.
Suroviny
avokádo
3
ks
zralé, oloupané, na plátky
limetová šťáva
1
ČL
čerstvá
kukuřice
2
ks
klidně mražené
salát
2
různé (my jsme použili dubáček a lollo biondo)
ředkvičky
1
svazek
na tenké dílky
sůl mořská
hrubá
Na zálivku
avokádo
1
ks
zralé, oloupané
60
ml
jogurtová majonéza
jarní cibulka
1
ks
najemno nasekaná
sůl
1
špetka
zakysaná smetana
1
PL
petrželka
1
PL
nasekaná, čerstvá
pažitka
1
PL
nasekaná, čerstvá
estragon
1
ČL
nasekaný, čerstvý
1
ks
sardelové filátko najemno (nemusí být)
česnek
1
stroužek
drobný, utřený
vinný ocet bílý
2
ČL
bílý
tabasco
2
1 Prvních deset přísad na zálivku umixujte tak, aby zůstaly drobné zelené tečky. Za stálého mixování přilijte lžíci vody, ocet a tabasco. Zbylé avokádo nakrájejte na plátky, smíchejte s limetovou šťávou, zakryjte a dejte do chladu.
2 Kukuřici opečte na pánvi, nejlépe grilovací. Saláty očistěte podle potřeby a natrhejte listy. Smíchejte s připraveným avokádem a ředkvičkami. Podávejte se zálivkou a s kukuřicí nakrájenou na kola a posypanou hrubou solí.
TIPY & TRIKY
- Pokud si chcete přinést salát do práce, do školy nebo na piknik, zabalte na cestu zvlášť salát, kukuřici (nebo krutony a podobně) a zálivku. Jen tak zůstane v dobré kondici.
- Avokádová zálivka je úžasná k salátu ze šťavnatých rajčat. Ale počkejte na léto, až přijde jejich čas.