Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou

Šťavnatá a vláčná pochoutka z neobvyklého ‚těsta‘ je koláčem i nákypem!

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Středomořská

Ingredience

    • 2 středně velké cukety, nakrájené na plátky
    • 250 g dlouhozrnné rýže, vařené (váha před vařením)
    • 250 g rozdrobené fety
    • sůl, pepř a hrst mátových lístků na dochucení
    • máslo na vymazání formy
    • 3 velká vejce, rozšlehaná se špetkou mletého muškátového oříšku

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Cuketové plátky pět minut povařte v páře a pak je důkladně osušte mezi vrstvami kuchyňského papíru. Rýži, sekanou mátu a polovinu fety spolu promíchejte, osolte, opepřete a střídavě vrstvěte s cuketou do formy o průměru 25 cm, dobře vymazané máslem. Rýži hodně upěchujte a každou vrstvu přelijte vejci rozšlehanými s muškátovým oříškem. Posypte zbylou fetou a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Nechte trochu vychladnout a podávejte krájené na řezy.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.70

Přidat komentář