0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou

Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2038 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 215 g
Tuky 90 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá a vláčná pochoutka z neobvyklého ‚těsta‘ je koláčem i nákypem!

Suroviny

cuketa 2 ks
středne velké, na plátky
rýže 250 g
dlouhozrné, vařené (váha pŕed vařením)
sýr feta 250 g
rozdrobená
sůl
pepř
máta 1 hrst
Lístky na dochucení
máslo
na vymazání forem
vejce 3 ks
velké, rozšlehané se špetkou muškátového ořechu
muškátový oříšek 1 špetka

1 Troubu předehřejte na 180 stupňů. Cuketové plátky pět minut povařte v páře a pak je důkladně osušte mezi vrstvami kuchyňského papíru. Rýži, sekanou mátu a polovinu fety spolu promíchejte, osolte, opepřete a střídavě vrstvěte s cuketou do formy o průměru 25 cm, dobře vymazané máslem. Rýži hodně upěchujte a každou vrstvu přelijte vejci rozšlehanými s muškátovým oříškem. Posypte zbylou fetou a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Nechte trochu vychladnout a podávejte krájené na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit