Šťavnatá a vláčná pochoutka z neobvyklého ‚těsta‘ je koláčem i nákypem!
Suroviny
cuketa
2
ks
středne velké, na plátky
rýže
250
g
dlouhozrné, vařené (váha pŕed vařením)
sýr feta
250
g
rozdrobená
sůl
pepř
máta
1
hrst
Lístky na dochucení
na vymazání forem
vejce
3
ks
velké, rozšlehané se špetkou muškátového ořechu
muškátový oříšek
1
špetka
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Cuketové plátky pět minut povařte v páře a pak je důkladně osušte mezi vrstvami kuchyňského papíru. Rýži, sekanou mátu a polovinu fety spolu promíchejte, osolte, opepřete a střídavě vrstvěte s cuketou do formy o průměru 25 cm, dobře vymazané máslem. Rýži hodně upěchujte a každou vrstvu přelijte vejci rozšlehanými s muškátovým oříškem. Posypte zbylou fetou a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Nechte trochu vychladnout a podávejte krájené na řezy.
Komentáře