Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou

Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2038 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 215 g
Tuky 90 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá a vláčná pochoutka z neobvyklého ‚těsta‘ je koláčem i nákypem!

Suroviny

cuketa 2 ks
středne velké, na plátky
rýže 250 g
dlouhozrné, vařené (váha pŕed vařením)
sýr feta 250 g
rozdrobená
sůl
pepř
máta 1 hrst
Lístky na dochucení
máslo
na vymazání forem
vejce 3 ks
velké, rozšlehané se špetkou muškátového ořechu
muškátový oříšek 1 špetka

1 Troubu předehřejte na 180 stupňů. Cuketové plátky pět minut povařte v páře a pak je důkladně osušte mezi vrstvami kuchyňského papíru. Rýži, sekanou mátu a polovinu fety spolu promíchejte, osolte, opepřete a střídavě vrstvěte s cuketou do formy o průměru 25 cm, dobře vymazané máslem. Rýži hodně upěchujte a každou vrstvu přelijte vejci rozšlehanými s muškátovým oříškem. Posypte zbylou fetou a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Nechte trochu vychladnout a podávejte krájené na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit