0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou

Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou

3.3 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2038 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 215 g
Tuky 90 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatá a vláčná pochoutka z neobvyklého ‚těsta‘ je koláčem i nákypem!

Suroviny

středne velké, na plátky
rýže 250 g
dlouhozrné, vařené (váha pŕed vařením)
rozdrobená
sůl
pepř
máta 1 hrst
Lístky na dochucení
máslo
na vymazání forem
vejce 3 ks
velké, rozšlehané se špetkou muškátového ořechu
muškátový oříšek 1 špetka

1 Troubu předehřejte na 180 stupňů. Cuketové plátky pět minut povařte v páře a pak je důkladně osušte mezi vrstvami kuchyňského papíru. Rýži, sekanou mátu a polovinu fety spolu promíchejte, osolte, opepřete a střídavě vrstvěte s cuketou do formy o průměru 25 cm, dobře vymazané máslem. Rýži hodně upěchujte a každou vrstvu přelijte vejci rozšlehanými s muškátovým oříškem. Posypte zbylou fetou a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Nechte trochu vychladnout a podávejte krájené na řezy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/07, str.70

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč