Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fusilli se špenátovou omáčkou

Omáčka, která se nevaří
Vydání: 2007/7
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Italská

Ingredience

    • 400 g těstovin fusilli (vřetena)
    • 1 stroužek česneku, pokrájený nadrobno
    • 250 g mascarpone
    • šťáva z 1 velkého citronu
    • 30 g strouhaného parmazánu + další na posypání
    • 250 g čerstvého listového špenátu
    • 50 g lehce opražených piniových jadérek
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím v robotu rozmixujte česnek, mascarpone, citronovou šťávu,  parmazán a zhruba polovinu špenátu na hladkou omáčku.

2.  Fusilli důkladně sceďte a vraťte do hrnce. Vmíchejte omáčku, piniová jadérka a zbývající špenátové listy a na mírném ohni minutu dvě povařte, jen aby lístky špenátu zavadly. Osolte, opepřete a podávejte posypané zbylým parmazánem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/07, str.21
Obrazek uzivatele
příšerně kyselé, nedalo se jíst - šťáva z jednoho citronu je moc (a to ani nebyl velký)

Přidat komentář