Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkový 'krambl' s rebarborou

Krambl je opravdu božský dezert. Není v něm totiž těstová ,podložka‘! ‚Drobenkáč‘ je rychlý, levný, libovolně proměnlivý.

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Britská

Ingredience

    • 500 g švestek
    • 2 stonky rebarbory
    • 2 lžíce cukru
    • 30 g másla na vymazání formy

    Na drobenku:

    • 100 g másla
    • 100 g piškotů nebo jakýchkoli  zbylých sušenek
    • 50 g polohrubé mouky
    • 50 g cukru, nejlépe hnědého

     

Příprava jídla

1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do misky, zasypte dvěma lžícemi cukru, promíchejte a nechte chvíli marinovat. Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky.

2. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Připravte si drobenku: do mixéru nasypte mouku, nakrájené máslo, cukr i piškoty a mixujte, až vznikne sypká směs. (Snadno to jde i ručně – rozválejte piškoty válečkem na nudle a prsty hmotu vypracujte do sypka). Středně velkou zapékací misku vymastěte máslem. Na dno naskládejte švestky, na ně rebarboru a navrch nasypte drobenku.

3. Dejte do trouby a pečte 25–30 minut, dokud není ovoce měkké a drobenka zlatavá.

Tip Apetitu:
Nemáte-li švestky a rebarboru, obměňujte. Hodí se jakékoli sezonní ovoce, v drobence zase můžete uplatnit zbylé sušenky, a proměňovat tak její chuť.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové menu

Houbové menu

Dezerty s rebarborou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Poprvé jsem se s tímto moučníkem setkala v Irsku, tamní rodina se kterou jsem žila ho s oblibou připravovala skoro každý víkend. Lepší nízkotučný dezert jsem snad ještě nejedla. Rebarbora tomu dává zvláštní, lehce kyselkavou chuť a ve spojení s drobenkou, prostě dobrůtka. Ještě doporučuji na talíři zalít trochou smetany. Mňam :-)
Obrazek uzivatele
Moc dobrý dezert, ale nedržel mi při nandavání na talíř moc pohromadě a nevím, čím to je. Na chuti to ale nic nemění, se smetanou byl výborný. Drobenku jsem nedělala úplně sypkou a křupavé kousky piškotů byly prostě mňam!
Obrazek uzivatele
Crumble se v Londýně servírje ještě teplý, v miskách nebo na plochém talíři, s kopečkem vanilkové zmrzliny. Splendid!
Obrazek uzivatele
Přesně tak, tohle jsem zapoměla dodat, ještě teplý je úplně NEJ..!
Obrazek uzivatele
Poznámka: britské máslo je často salted- tzn. slané. Vůbec se neobávejte použít i české slané máslo ( má je např. Madeta). Doporučuji také do každého anglo- amerického sladkého receptu přidat špetku soli. A zkuste to i do těch českých! Zdravím, Martin
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.37
Obrazek uzivatele
taky tenhle recept znám z Anglie, souhlasím s tím, že nejlepší je ještě teplý a přelitý smetanou nebo teplým vanilkovým pudinkem - v Anglii jsme ho jedli přelitý custardem - obdoba našeho pudinku...a že se rozpadá a nedrží pohromadě vůbec nevadí, důležitá je ta BOŽSKÁ chuť :o), taky není špatná kobinace ostružiny jablko nebo jen směs lesního ovoce
Obrazek uzivatele
Tento kolac znam jiz mnoho let od kamaradky z Anglie a je super. Jeste se tam dava hnedy cukr misto bileho a podava se s vanilkovym pudingem. Je to super!!!!!!!!!!

Přidat komentář