Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní vegetariánská vajíčka

Odlehčenou a bezmasou variaci na chilli con carne můžete podávat jako hlavní chod. A s úspěchem!
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    • 1 velká cibule, nasekaná
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku
    • 1 či 2 velké zelené chilli papričky (anebo lžičku sušeného chilli)
    • 2 lžičky mletého kmínu
    • 800 g konzervovaných sekaných rajčat
    • trocha krupicového cukru
    • hrst čerstvého koriandru
    • 4 velká vejce
    • 50 g strouhaného sýra
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. ZAČNĚTE OMÁČKOU
V oleji smažte cibuli; tak po osmi minutách přihoďte nasekaný česnek i chilli papričky, kmín a všechno ještě minutku dvě zprudka osmahněte. Přidejte rajčata i cukr a vařte deset minut, aby směs zhoustla. Přimíchejte nasekaný koriandr, osolte a opepřete.

2. PŘIDEJTE VEJCE

Spodní stranou lžíce vytvořte čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce.

3. DOKONČETE

Posypte sýrem, zakryjte poklicí a pět až šest minut duste. Vejce by měla být tak akorát: bílek zpevní, ale žloutek zůstane vláčný.

Pokud jíte maso s tímto pikantním jídlem ukázkově ladí ostrá papriková uzenina, třeba čabajka. Jestli ji máte, bez váhání ji nakrájejte a přihoďte k vejcím. Nebo přidejte trochu vařeného kuřecího masa.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář